Šeik na čelu FIBA: Mogu da obećam samo jedno...

Izvor: B92, 23.Avg.2023, 11:24

Šeik na čelu FIBA: Mogu da obećam samo jedno...

Šeik Saud Ali Al Tani izabran je u Manili za novog predsednika Medjunarodne košarkaške federacije (FIBA).

Al Tani je jednoglasno izabran za predsednika na Kongresu FIBA-e, koji se održava u Manili uoči starta Svetskog prvenstva.

On je na mestu predsednika FIBA-e zamenio Amana Nianga. Al Tani će ovu funkciju obavljati do 2027. godine, pošto predsednički mandat traje četiri godine.

Al Tani je od 2019. godine bio potpredsednik FIBA-e, a predsednik je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << FIBA Azije od 2002. godine. On je ranije bio predsednik Košarkaškog saveza Katara i potpredsednik Olimpijskog komiteta ove zemlje.

"Velika je čast preuzeti ovu odgovornost i za mene, za moju zemlju Katar i za Aziju. Sada predstavljam interese svih 212 nacionalnih federacija širom sveta. Košarka je globalni sport. Mogu da obećam samo jedno, a to je da ću vredno da radim sa čelnicima FIBA i Centralnim bordom za dobro košarke", izjavio je Al Tani, preneo je zvanični sajt FIBA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šeik Saud Ali Al Tani novi predsjednik FIBA

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Avg.2023

Šeik Saud Ali Al Tani izabran je danas u Manili za novog predsjednika Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.