Scenario za košarkaško finale: Vembanjama čeka Obradovića na Šatrijeu?

Izvor: B92, 06.Jun.2023, 20:04

Scenario za košarkaško finale: Vembanjama čeka Obradovića na "Šatrijeu"?

Jedan od finalista Metropolitan ima problem kapaciteta svoje hale (2.800) pa traži alternativno rešenje za seriju sa Monakom.

Jedna od nekoliko ideja rukovodstva kluba iz pregrađa Pariza je da kao domaćin mečeve igra na stadionu koji se nalazi u okviru teniskog kompleksa na Rolan Garosu, "Filip Šatrije" - što bi bilo krajnje interesantno rešenje za košarkaško finale.

Metropolitan, za koji igra senzacionalni Viktor Vembanjama, u polufinalu je eliminisao evroligaša >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Asvel, te je i interesovanje navijača za seriju protv Monaka sada toliko da hala "Marcel Cerdan" u pregrađu Pariza (2.800 mesta) ne može da odgovori potrebama kluba za finale.

"Šatrije", na kojem će u nedelju biti završene teniske borbe na Rolan Garosu, pruža daleko veći komfor - 15.000 mesta.

Otud se kod ljudi u Metropolitanu ovaj objekat i pojavio kao opcija pred utakmice sa Obradovićevim timom.

Metropolitan će prva dva meča serije (koja počinje 10. juna) igrati na strani, a dva domaća meča 15. i 17. juna na svom terenu - zasad se ne zna gde će to biti.

"Šatrije nam je još jedna opcija. Čekamo odgovor Teniske asocijacije koja mora da vidi da li je izvodljivo da se u brzom roku ukloni sva oprema koja je tamo zbog mečeva na Rolan Garosu. Više informacija dobićemo sutra ali postoji ideja da igramo tamo. Za sada, ostaje opcija da igramo u našoj hali i ona je najrealnija u ovom trenutku, ali videćemo", rekao je predsednik Metrpolitana Alan Buvar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.