SVI VOLE DIVCA

Izvor: Kurir, 05.Feb.2012, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVI VOLE DIVCA

Uči ih košarci. Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac boravi u Novom Zelandu, gde kod srpske zajednice, koja tamo živi decenijama unazad, promoviše svoj humanitarni rad. Svaki Divčev korak od sletanja na aerodrom u Ouklendu prati grupa novinara

Uči ih košarci.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac boravi u Novom Zelandu, gde kod srpske zajednice, koja tamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << živi decenijama unazad, promoviše svoj humanitarni rad. Svaki Divčev korak od sletanja na aerodrom u Ouklendu prati grupa novinara. Mediji u ovoj dalekoj zemlji iskoristili su dolazak svetske košarkaške zvezde da ga predstave naciji, naročito mlađim generacijama i budućim košarkašima.

Ushićenost su najmanje krili igrači lokalnog kluba Brejkersi i njihov centar Aleks Pledžer kad se Divac pojavio na prepodnevnom treningu prve ekipe.

- Član Kuće slavnih ne dolazi svaki dan na trening. Igram na istoj poziciji kao Divac, tako da je to bila idealna prilika da naučim neke nove stvari - rekao je presrećni Pledžer.

Talentovani bek-šuter Brejkersa Tom Aberkrombi smatra da je slavni Srbin pokazao svakom mladom igraču put kojim treba da ide do uspeha.

- Kad je otišao u NBA, kao jedan od prvih Evropljana, nije znao ni engleski jezik. On je putokaz meni i ostalim igračima kako se se velikim radom svi snovi mogu ostvariti.

Divac je na treningu pred TV kamerama pokazao nekoliko trikova novozelandskim košarkašima i dao mali savet.

- Košarka je jednostavna igra ako je igraš jednostavno. Nadam se da će im te moje reči pomoći - zaključio je Divac.

Izlizana pitanja

Oko stotinu Srba došlo je na aerodrom kako bi dočekali Divca, koji je u društvu supruge Snežane i episkopa australijsko-novozelandskog Irineja Dobrijevića doputovao iz Melburna. Poklonici košarkaškog asa želeli su da se fotografišu za uspomenu, a domaći mediji su tražili intervjue. Ni ovoga puta nisu izostala poznata pitanja o cepanju hrvatske zastave u Argentini 1990. godine, raskidu prijateljstva s pokojnim Draženom Petrovićem, ratu na prostorima bivše Jugoslavije...

Divac pamti Indijanapolis

Divac se prisetio meča sa Novozelanđanima na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. godine.

- Prelomili smo meč sa Novim Zelandom u drugom poluvremenu, jer su svi naši ključni igrači bili i dobri šuteri. Možda ćete opet biti među najboljima na svetu kao 2002. godine, ali prvo morate da pronađete nekoliko visokih momaka - objasnio je Divac.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.