SVEMIRSKI BASKET

Izvor: Kurir, 05.Mar.2012, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVEMIRSKI BASKET

Nova vrsta ful-kontakt košarke na trambolinama slembol zaludela Amerikance, ali i Portugalce

Šta bi Džordan rekao na ovo?

Amerikanci su poludeli za slembolom, basketom koji se igra na terenu pokrivenom trambolinama. U ovom miksu košarke i ragbija dozvoljen je pun kontakt između igrača. Reč je o igri u kojoj nema faulova, a „košarkaši", koristeći četiri tramboline >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ispod koševa, uz vratolomije pokušavaju da zakucaju. Običan koš vredi dva poena, dok se vešanje o obruč nagrađuje sa tri boda. Otvorenih šuteva skoro i da nema jer protivnički igrači visokim skokovima „skidaju" lopte.

Ova vrsta zabave nastala je pre tačno deset godina, pošto je njen kreator Mejson Gordon imao ideju da osmisli košarku koja će ličiti na kompjutersku igricu. Novi sport isprva nije bio tako popularan zbog čestih povreda. Međutim, ove godine sve više je gradova koji pokušavaju da oforme svoje timove. Trenutno u Americi postoji šest profesionalnih ekipa. U Evropi su jedino Portugalci dovoljno hrabri za ovaj ekstremni sport.

Pravila slembola

*tim ima četiri igrača

*četvrtina traje pet minuta

*faulova gotovo da nema

*zakucavanje vredi dva poena, vešanje o obruč tri

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.