SPISAK SRBIJE: Otpali Nedović i Kalinić

Izvor: MozzartSport.com, 29.Avg.2017, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPISAK SRBIJE: Otpali Nedović i Kalinić

Poznat konačni spisak putnika za Evrobasket

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević odredio je konačan spisak igrača za predstojeći Evrobasket. Sa dosadašnjeg spiska otpala su dvojica igrača Nemanja Nedović i Nikola Kalinić, pa je konačan broj putnika sveden na – 12!

Od pomenutog dvojca, koji je prethodnih godina imao zapažene role na velikim takmičenjima, bili su jači problemi sa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << povredama.

"Kalinić je napravio poslednju kontrolu i problemi sa leđima su takvi da fizički ne može da odradi ovo prvenstvo. Nemanja još nije ušao u kontakt. Moramo da budemo korektni, ne želimo nikog da pritiskamo. Momci koji idu su spremni maksimalno. Idemo kao jaka celina, ekipa koja traži šansu", rekao je Đorđević.

EVROBASKET SPECIJAL! Povrede Orlova izdigle Špance u velike favorite, šest je kandidata za medalju!

Nema čak sedmorice igrača koji su bili planirani za finalni turnir.

“Ja ne gledam to tako, već kao najboljih 12 koji idu da se bore i hoće da igraju, a nisu povređeni. Idemo bez pritiska, sa koji ostvarivanje ciljeva nije moguće. To je tako kod sportista na ovom nivou”.

Orlovi se nalaze u Grupi D sa Velikom Britanijom, Rusijom, Turskom, Letonijom i Belgijom. Svi mečevi se igraju u Ulker Areni u Istanbulu, a prvi rival Đorđevićevih izabranika biće Letonija 1. septembra od 17 časova.

"Svaka utakmica je teška i važna. Ide se na pobedu. Prve dve utakmice su jako bitne. Svi dolaze na šampionat s najvišim ambicijama. Mnogi imaju atribute da to postignu. Mi znamo svoj kvalitet, imamo dobru hemiju i to se videlo i na pripremama. Od svih igrača samo Lazić nije prošao ovaj sistem u poslednjih nekoliko godina. Ovo je tim i ja mogu da budem ponosan na njih”, zaključio je Đorđević.

SPISAK SRBIJE ZA EVROBASKTET:

Milan Mačvan (Bajern Minhen)

Bogdan Bogdanović (Sakramento Kings)

Vladimir Lučić (Bajern Minhen)

Dragan Milosavljević (Unikaha)

Stefan Birčević (Bašakšehir)

Vladimir Štimac (Anadolu Efes)

Branko Lazić (Crvena zvezda)

Vasilije Micić (Žalgiris)

Marko Gudurić (Fenerbahče)

Stefan Jović (Bajern Minhen)

Ognjen Kuzmić (Real Madrid)

Boban Marjanović (Detroit Pistons)

(FOTO: MN press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

12 RATNIKA: Saša Đorđević saopštio konačan spisak košarkaša za Evrobasket

Izvor: Kurir, 29.Avg.2017

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je konačan spisak igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Nastavak na Kurir...

Nedović i Kalinić ne idu na Eurobasket

Izvor: Mondo, 29.Avg.2017

Selektor Aleksandar Đorđević saopštio je spisak od 12 igrača koji će braniti boje Srbije na Evropskom prvenstvu. Od 14 igrača koji su konkurisali za mesto u timu, put Turske neće krenuti Nemanja Nedović i Nikola Kalinić..Foto: MONDO/Mladen Šolak.. Aleksandar Đorđević je prelomio. na Evropsko...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.