Izvor: HotSport.rs, 16.Jun.2015, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPAŠENA ABA LIGA: Postignut dogovor u Zagrebu, klubovi vlasnici, bez sankcija FIBA!

Veliko pitanje opstanka regionalne ABA lige rešeno je danas na sastanku u Zagrebu gde je donešena odluka o daljem izgledu ovog takmičenja, sve u skladu sa propisima FIBA.

Najveća odluka i dogovor koji je postignut danas u Zagrebu jeste da će od sada vlasništvo Lige biti stoprocentno u rukama klubova, umesto dosadašnjih 80 posto, što je i bio jedan od ključnih uslova FIBA.
Tako su izbegnute sankcije svetske kuće >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << košarke, zbog kojih su pre svega ‘na koncu’ bili nacionalni timovi zemalja iz regiona (izuzev Crne Gore čija se reprezentacija nije ni kvalifikovala za Evropsko prvenstvo).
Košarkaški savez Srbije u Zagrebu predstavljaju predsednik Dragan Đilas, potpredsednik Dejan Tomašević i generalni sekretar Andrija Kleut. Očekuje se da iz hrvatske prestonice stigne i ozvaničenje ovog dogovora.
Takođe, ustanovljena je i struktura lige koja će od sledeće sezone brojati 12 klubova, a Srbija će zadržati svoja četiri mesta koja će zauzeti Crvena zvezda, Partizan, Metalac i Mega Leks.
The post SPAŠENA ABA LIGA: Postignut dogovor u Zagrebu, klubovi vlasnici, bez sankcija FIBA! appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.