Izvor: HotSport.rs, 08.Jul.2015, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠAMAR SVETSKOJ KUĆI KOŠARKE: Najjači klubovi Evrolige ujedinjeni protiv FIBA!

Jedanaest najjačih klubova Evrolige uputilo je oštro pismo svetskoj kući košarke u kom osuđuju nametalje volje i pravila od strane FIBA oko formiranja novog evropskog elitnog takmičenja.

Vlasnici “A” licenci ne žele da dozvole pojedinačne razgovore i ponude FIBA klubovima, čime bi urušuli ‘pakt’ velikana evropske košarke. Umesto >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << toga, kao opomena ili kako god, bilo kakva diskusija na temu novog takmičenja odložena je tek za novembar.
Pismo klubova upućeno FIBA prenosimo u celini:
– Zahvaljujemo vam mnogo za sve vreme, energiju i rad koji ste investirali u pripremu ovog predloga, individualnih susretima sa osam od nas i na slanju zvaničnog pisanog predloga.
Petnaest godina nakon stvaranja Evrolige klubovi ostaju osnova i temelj svih košarkaških aktivnosti u svetu. Ubeđeni smo da klubovi moraju da zadrže vlasništvo i kontrolu takmičenja i nismo spremni da od toga odustanemo, pošto je to bio i ključni razlog rasta evropskih klupskih takmičenja u ovom periodu.
Ovom prilikom zahtevamo i obaveštavamo sam da bilo kakve dalje diskusije u vezi evropskih klupskih takmičenja mogu da se vode isključivo zajednički sa svima nama. U narednim danima kreiraćemo komitet sa ograničenim brojem članova koji će predstavljati klubove i zvaničnike Evrolige tokom ovih razgovora.
Potrebno nam je nekoliko meseci da detaljo prostudiramo vaš poduži predlog. Bićemo vam na raspolaganju za sastanke od 1. novembra 2015. godine, u vreme kada vama odgovara. Tom prilikom daćemo vam jedinstveni odgovor na vaš predlog.
Zahvaljujemo još jednom za vaš interes za evropska klupska takmičenja i stojimo vam na raspolaganju za sva dalja objašnjenja.
Pismo potpisuju: Anadolu Efes, Barselona, Fenerbahče, Makabi, Olimpijakos, Olimpija Milano, Panatinaikos, CSKA, Real Madrid, Laboral Kuća, Žalgiris, EKA.
The post ŠAMAR SVETSKOJ KUĆI KOŠARKE: Najjači klubovi Evrolige ujedinjeni protiv FIBA! appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.