ŠAMAR SRPSKOJ KOŠARCI: Još dva igrača POD ISTRAGOM za nameštanje mečeva!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2023, 16:18

ŠAMAR SRPSKOJ KOŠARCI: Još dva igrača POD ISTRAGOM za nameštanje mečeva!

Oglasila se FIBA...

Nakon vesti da je srpski košarkaš Stefan Šajin doživotno suspendovan zbog nameštanja mečeva, pojavila su se imena još dvojice igrača koji se sumnjiče za isto delo.

FIBA sada vodi dva nova postupka protiv Ljubomira Č. (29) i Marka R. (30), koji su igrali za klubove u našoj zemlji i inostrastvu.

Dela za koja se sumnjiče su, navodno, izvršila igrajući za inostrane klubove.

Obojica se i sumnjiče za učešće u nameštanju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << utakmica u inostranstvu, piše Nova S.

Osim njih, ranije je istraga pokrenula protiv Nikole Ć. (26), Davida M. (26) i Aleksandra I. (27), kao i protiv Saše Avramovića.

Košarkaška liga Srbije je objavila krajem juna kako je FIBA pokrenula istragu zbog sumnje da je nekolicina igrača učestvovala u nameštanju mečeva. Kako je rečeno, KLS je plasirao informaciju sa željom da se liga očisti od neregularnosti, a saopštenje je potpisao direktor Aleksandar Grujin.

Poznato je da klubovi nisu pod istragom FIBA zbogovog slučaja.

Zbog svih dešavanja, iz KLS je najavljeno da će u septembru, pred početak sezone 2023/24, organizovati radionicu koja će biti usmerena na edukaciju klubova, igrača i ostalih uključenih u košarkaška takmičenja. Kroz edukativnu radionicu pružiće se relevantne informacije za implementaciju FIBA etičkog kodeksa, prepoznavanje manipulativnih radnji u sportu i načine prijave.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.