Izvor: HotSport.rs, 23.Okt.2015, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SALE ‘NACIONALE’: Jesam fina osoba, ali nisam glup! Znam ovu ‘igru’ koja traje godinama…

Trener Panatinaikosa i selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević još jednom se osvrnuo na incident posle utakmice sa Olimpijakosom.

On je tada posle pobede nad velikim rivalom od 73:69 došao u sukob sa pomoćnim trenerom Olimpijakosa, a posle meča trener Pirejaca Svaropulos nije želeo da sedi pored Aleksandra Đorđevića zbog, kako je naveo, nepoštovanja njegovog saradnika.
Selektor košarkaške reprezentacije >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Srbije još jednom se osvrnuo na taj detalj, iako je od tada prošlo nekoliko dana.
– Ako izgubite, red je da čestitate protivniku, a ne da ne pružite ruku, ili to učinite na ružan način, kao što su oni uradili. Od njih je sve počelo, njihovim nepoštovanjem moje ličnosti. Jesam fina osoba, ali nisam glup! – prokomentarisao je Đorđević.
On smatra da je sve ovo organizovana hajka na njega od strane ljutog rivala iz Pireja.
– Nemojte gledati na moju dobrotu kao na moju slabost. Znam ovu igru, o čemu se radi, godinama… Ne mogu me prevariti. Izbegavaju da pričaju o igračima i terenu, koriste trenutak za manipulaciju. Nije me briga za to, jer jedine osobe koje mogu da vas povrede su one koje vam znače – istakao je trener Panatinaikosa.
Đorđević se dotakao i reprezentacije Srbije, kao i trenutka kada je prelomio da počne da se bavi trenerskim poslom.
– Moja trenerska karijera počela je kada sam bio igrač. U svesku sam sve zapisivao, razgovarao sa velikim trenerima, razmišljao. Kad sam završio igračku karijeru, nisam bio sigran da ću biti trener, jer je nestala strast za košarkom. Kad se ona vratila, počeo sam da se bavim trenerskim poslom. Najteži period je bio kad sam morao da ugasim igrački ego i da počnem od nule, tamo gde nisam bio toliko dobar – rekao je, a potom dodao:
– Reprezentacija je moja misija. Ceo sam u tome. Srce mi je uvek u Srbiji. Reprezentacija mi je mnogo pružila, više kao igraču, ali i sada kao treneru. Kada je Duda Ivković odlučio da nastavi dalje, znao sam da je red na mene, jer sam ranije o tome razgovarao sa Dejanom Bodirogom i pripremio se psihički za ulogu selektora – zaključio je Aleksandar Đorđević.
On je sinoć sa Panatinaikosom u drugom kolu Evrolige savladao turskog šampiona Karšijaku u Atini rezultatom 85:73.
The post SALE ‘NACIONALE’: Jesam fina osoba, ali nisam glup! Znam ovu ‘igru’ koja traje godinama… appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Sale nam je fin, ali nije glup!

Izvor: Sportske.net, 23.Okt.2015

Aleksandar Đorđević se još jednom osvrnuo na dešavanja sa utakmice protiv Olimpijakosa...Panatinaikos je u deset dana dva puta pobedio velikog rivala, koji je ogorčen isprovocirao selektora Srbije i trenera Panatinaikosa...Nakon verbalnog vređanja sa Sferopulosovim pomoćnikom Milanom Tomićem,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.