Real razbio Barsu, neverovatni Kampaco

Izvor: Vesti-online.com, 14.Dec.2018, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Real razbio Barsu, neverovatni Kampaco

Košarkaši Real Madrida održali su čas moderne košarke najvećem rivalu Barseloni u 12. kolu Evrolige i peti put uzastopno u elitnom takmičenju savladali Katalonce - 92:65.

Kraljevski klub je upisao deseti trijumf i na drugom mestu izjednačio se sa moskovskim CSKA, dok su Katalonci zabeležili treći uzastopni poraz i sa skorom 6-6, koliko ima i Emporio Armani, na šestoj su poziciji.

Aktuelni šampion Evrope odigrao je neverovatno prvo poluvreme, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koje je krunisano neverovatnom trojkom Fakunda Kampaca, i na odmor je otišao sa ogromnih +23 (53:30).

Madriđani su poenima Gabrijela Deka u 25. minutu imali maksimalnih 64:37, a tim Svetislava Pešića je serijom 12:0 pokazala znake života i najavila eventualno neizvesniju završnicu.

Ipak, košarkaši Reala nisu želeli ništa da prepuste slučaju, ponovo su dodali gas, zaigrali odgovorenije u odbrani i sigurnom igrom osigurali prvi trijumf protiv Barselone posle dva uzastopna poraza.

Madriđani su posle trojke Tompkinsa u 38. minutu ponovo došli do maksimalnih 27 poena viška (87:60) i velikom rivalu naneli još jedan težak poraz u El klasiku. Real je prošle sezone u Barseloni slavio 101:74, u sezoni 2016/17. takođe u Kataloniji je bilo 102:63...

Najefikasniji u Realu bili su Tompkins sa 17, Rendolf sa 16, Kerol sa 15 i Tavares sa 12 poena, dok su u poraženoj ekipi odskočili Ertel sa 16 i Pengos sa 11 poena.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Evroliga

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.