Rasulo u javnoj kući

Izvor: Glas javnosti, 01.Jul.2009, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasulo u javnoj kući

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković posle propalih zasedanja UO i Skupštine KSS žestoko je isprozivao Košarkaški savez! Ivković je besno ustvrdio da Skupština i Upravni odbor ne postoje, pa je čak u jednom trenutku rekao da „nikada nije radio u većem bordelu“.

Iskusni stručnjak bio je zgranut činjenicom da su se na sastanku UO od 15 članova pojavila samo šestorica, a zbog nedostatka kvoruma (bez delegata Zvezde i Partizana) nije održana >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ni redovna Skupština KSS.

- Ovo je izraz nemoći i bahatosti, a mi smo državna institucija. Ako ne možemo sami da se organizujemo, neka to učini neko drugi. Skupština nema moć, ona i Upravi odbor ne postoje. Mogu i da me smene, ali nikada nisam radio u većem bordelu - grmeo je selektor.

Predsednik KSS Dragan Kapičić kaže da ne želi da komentariše Ivkovićev stav i tvrdi da najvažniji segmenti Saveza funkcionišu.

FRKA ZBOG PARA

Prema nekim informacijama, predlog novog registracionog pravilnika glavni je razlog opstrukcije rada organa KSS. Značajna novina je uvođenje obeštećenja u lancu, po kojem bi posle odlaska igrača u inostranstvo, svaki klub u kojem je nastupao imao pravo na određeni iznos.

- Bilo je određenih zahteva za izmenama jer je normalno da on ne može da odgovara svakome. Mi ćemo, naravno, predlog staviti u proceduru i on će se pojaviti na dnevnom redu Skupštine - kaže Kapičić.

- Ne bih da komentarišem selektorove izjave, ali mogu i ja da izrazim određenu dozu kritike jer zaista nije bilo kvoruma. Smatram da bi pojedinci, ako su već preuzeli obavezu za učestvovanje u radu organa, trebalo da budu revnosniji, iako se radi o dobrovoljnoj funkciji - kaže Dragan Kapičić i dodaje:

- Ipak, najvažniji segmenti, pre svega onaj vezan za struku, funkcionišu i to zahvaljujući baš selektoru Ivkoviću, koji je koordinator svih selekcija, tako da se nadamo da će ovo leto biti prilično uspešno - rekao je Kapičić najavljujući novu sednicu za subotu u 11 časova.

Ni ni cudo sta se desava kada sin Jove Kapicica najveceg krvnika srpskog naroda i udbasa je na celu neke sada zamisli srpske organizacije.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.