Raduje novi duel „večitih”

Izvor: Politika, 29.Nov.2014, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raduje novi duel „večitih”

Za razliku od dela navijača Partizanovih košarkaša koji strahuju od današnjeg susreta sa Crvenom zvezdom, Luka Bogdanović očekuje jednu od najzanimljivijih utakmica sezone

Za večerašnji košarkaškivečiti” derbi u tim Partizana vraća se Milan Mačvan, koji nije igrao protiv Banvita zbog tegoba koje je osetio posle utakmice sa Cibonom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Partizan će tako u najvećem iskušenju dosadašnjeg toka sezone imati uslov više da, u najmanju ruku, potvrdi da napreduje u igri. Uostalom, bez Mačvana je solidno odigrao sva tri poslednja gostovanja u Evrokupu na kojima je izgubio u neizvesnim završnicama. Sa njim u timu skor u dva takmičenja je 5-2 (u dve od ovih pobeda igrao samo po nekoliko minuta zbog povrede), nasuprot učinku 1-8 bez njega.

- U poslednje vreme podižemo igru i „pronalazimo se” kao ekipa. Ostaje da sada odigramo što bolje možemo – rekao je Luka Bogdanović, koji je kao Mačvanova alternativa na krilnom centru bio među vodećim igračima u Turskoj.

Deo Partizanovih navijača strahuje od ubedljivog poraza u prvom ovosezonskom okršaju sa Zvezdom, oko čije uloge favorita nema pogovora. Bogdanović se raduje ovom duelu:

- Derbiji sa Zvezdom su najzanimljivije utakmice u sezoni. Ona je odlično počela. Iz utakmice u utakmicu igra jako dobro, pre svega u odbrani.

Za razliku od većine klupskih medijskih konferencija ove sezone, protivnika nije „skenirao” neko od pomoćnih trenera. Šef struke Duško Vujošević je konstatovao da je Zvezda napravila dobro ekipu sa komplementarnim igračima:

- Dovela je odličnog „plejmejkera” Vilijamsa, uz kojeg je Marjanović postao ono što se očekivalo od njega otkako je bio u Hemofarmu. Iskustvo igranja najtežih utakmica u Evroligi Zvezdi obezbeđuje poziciju favorita i u ovom meču i u takmičenjima ove sezone. Mi ćemo izaći maksimalno spremni za borbu, kada dođe utakmica ovog stepena strasti nije lako preneti razliku „sa papira” na teren.

Vraćajući se na prethodnih nekoliko meseci, Vujošević je istakao kako „večiti” rivali nisu u ravnopravnoj poziciji:

- Ne znam kom pojedincu da čestitam. Nema ozbiljne firme koja monopolski dođe na tržište da ne postane sponzor Zvezde. Mi imamo kontinuitet nevolja, veliki su zaostaci u plaćanju ovih igrača Partizana. Ali, boriti se za unapred izgubljenu stvar je aristokratski.

Partizanu u dogledno vreme preti nova zabrana registrovanja igrača budući da se očekuje da će ga Arbitražnom tribunalu Svetske federacije tužiti doskorašnji član Dejan Musli, sa kojim nije postignut dogovor oko dugovanja. Ove sedmice račun je blokiran zbog neizmirenih obaveza prema Žarku Rakočeviću, koji je otišao iz kluba pre pet i po godina...

G. Kovačević

-----------------------------------------

Vujošević: Nisam čitao Čovićevu tužbu

Vujošević je saopštio da je protiv njega sudsku tužbu podneo predsednik Zvezde Nebojša Čović, povodom zajedničkog učešća u televizijskoj emisiji koje je upriličeno proletos.

-  Materijal je obiman i nisam ga čitao. Time se bave advokati – izjavio je trener Partizana.

objavljeno: 30.11.2014
Pogledaj vesti o: Košarka,   Večiti derbi

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.