Radnički poražen u Pioniru

Izvor: KGsport.info, 26.Maj.2013, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički poražen u Pioniru

U poslednjem kolu ligaškog dela košarkaške Superlige Srbije, Partizan savladao Radnički. Za Radnički nevažan meč, igrao bez Ćapina. Partizan sačuvao prvu poziciju i u plej-ofu ide na megdan Vojvodini. 
Utakmice koje nemaju rezultatski značaj, već se igraju samo „pro forme“ i za prestiž, su utakmice za koje je vrlo teško motivisati >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << igrače, ali i utakmice gde se može videti dosta dobrih poteza. Radnički je bez Aleksandra Ćapina odigrao dobro prvu deonicu, a nakon toga je Partizan uzvratio, otišao na veliku prednost, koju je držao do samog kraja utakmice.
Najkorisniji i najefikasniji igrači Radničkog u poslednjem kolu Superlige bili su: Birčević – 19 poena i šest skokova, Borisov – 15 poena, po četiri skoka i asistencije, Miljenović – dabl-dabl: po deset poena i asistencija, pet skokova.
U strelce su se upisali i: Nikolić, Jović i Mijatović – po osam poena, Sinovec – pet, Dimić, Krstović i Vajt – po dva.
Revanšu Partizana Radničkom u domaćem prvenstvu, posle poraza u Kragujevcu, najviše su doprineli Bogdanović sa 20 poena, Lučić – 17 i Musli – 12 pogodaka.
Nakon utakmice, Miroslav Nikolić se osvrnuo na zasluženu pobedu Partizana:
- Tokom cele godine, i kroz ABA ligu i u Superligi, smo menjali igrače. Povrede su nas sustigle, Ćapin je igrao pod injekcijama, a iz povrede su se vraćali Birčević i Borisov. Večeras su stvarno igrali koliko su mogli. Ipak, i da smo bili kompletni, ne bismo mogli da pobedimo Partizan. Jesmo im nezgodan protivnik, verovatno bi bar drugačije tekla utakmica. Dao sam priliku mladim igračima, da vidim šta mogu da urade u ovom trenutku. Malerozni smo ove sezone. Osvojili smo treće mesto na Jadranu, a nismo mogli da uđemo među četiri najbolje ekipe u domaćem prvenstvu. To je veliki neuspeh. Ali nije to ta ekipa na koju sam računao. Sada se okrećemo „planu B“. Dovešćemo mlade igrače, cilj nam je da se sledeće godine vratimo u Superligu najpre, a onda i u ABA ligu.“ - rekao je trener Kragujevčana.
PARTIZAN-RADNIČKI 91:79 (20:26, 29:13, 21:21, 21:19)
BEOGRAD
DVORANA: Hala Pionir
GLEDALACA: 2.500
SUDIJE: Maričić, Glišić, Arsenijević
PARTIZAN: Andrić, Lovernj 8. Milutinov, Vesterman 9, Gordić 5, Lučić 17, Milosavljević 6, Bogdanović 20, Gagić 9, Musli 12, Đekić, Bertans 5
RADNIČKI: Miljenović 10, Sinovec 5, Vučković, Milosavljević, Jović 8, Birčević 19, Borisov 15, Dimić 2, Nikolić 8, Krstović 2, Mijatović 8, Vajt 2
Foto: Duško Đorđević
Izvor: KK Radnički
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

MRK Radnički i dalje peti, rukometašice izgubile kod kuće od Kačareva

Izvor: KovinEkspres.rs, 27.Maj.2013, 11:35

Rukometaši Radničkog su u 20. kolu Treće rukometne lige Srbije Grupa Južni Banat poraženi od pančevačke ekipe Dinamo 2 rezultatom 41:27 (20:13), dok se susret između Spartaka i Omladinca iz Deliblata nije odigrao jer tim gostiju nije došao. U narednom, 21. kolu, Radnički se kao domaćin sastaje...

Nastavak na KovinEkspres.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.