Rađa u superlativima o Ćosiću i Ivkoviću

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Sep.2018, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rađa u superlativima o Ćosiću i Ivkoviću

SPLIT - Dino Rađa će u petak na svečanosti u američkom Springfieldu biti uveden u košarkašku Kuću slavnih. Veliki hrvatski centar će tako postati četvrti Hrvat u Hall Of Fameu, a u njega će ući uz velikane Raya Allena, Jasona Kidda, Stevea Nasha i Granta Hilla.

Bivši igrač Boston Celticsa i član legendarne generacije Jugoplastike i jugoslavenske reprezentacije se u danima uoči odlaska u Ameriku na >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Facebooku prisjeća i zahvaljuje svim suigračima i trenerima s kojima je radio kroz karijeru.

"Prvi moj susret s Krešom Ćosićem bio je na terenu. Došao je za trenera u Split u sezonu 1983./1984. i dosta puta sam ostajao na treningu gledati kako maltretira Sobina i ekipu. Dosta stvari koje je radio nisam nikad prije vidio, njegov pogled unaprijed bio je nevjerojatan. Bio je izbornik kad smo bili na turneji po Americi. Paspalj, Divac i ja smo zakasnili na ručak jednu minutu. Toga dana je inače plan bio odlazak u šoping, a zamislite 1985. godinu i šoping u Americi. Kod nas nije bilo ničega. Dovede nas bus ispred ogromnog šoping centra i kaže Krešo: 'Vas trojica za kaznu ostajete dva sata vani ispred vrata'. Nakon pola sata smo procijenili da su svi ušli i odlučili smo ući i u prvom dućanu nešto kupiti. Čim smo prošli kroz vrata evo Kreše iza ugla: 'Ne, ne, gospodo. Vi ne'. Kakav kralj. Počivaj u miru i hvala ti za sve", prisjetio se Dino epizode s velikim Ćosićem.

Nakon Kreše jugoslavenski izbornik bio je Duda Ivković o kojem Rađa također ima samo riječi hvale.

"Još jedan od kojeg samo jako puno naučio. Koliko god netko mislio da je bilo: 'Daj balun u ruke Draženu, Toniju, Vladi ili Dinu i sve je riješeno', nije. Trebalo je to sve uhodati. Ta četverogodišnja kombinacija klupskih trenera i njega je sve nas izbacila u orbitu. Pripreme su trajale od tri do pet mjeseci. Da, da. Olimpijske igre u Seulu 1988. godine. Prvi dan priprema je bio 3. svibnja, a povratak s Igara 3. listopada. Trening sljedećeg dana u 10 sati. Pa danas kažu da su umorni i da ne mogu igrati. Kod Dude je vladala disciplina i nitko nije bio zvijezda. Svaki takav pokušaj bi u korijenu bio zaustavljen. Isto je vikao na Dražena i na zadnjeg u nizu", napisao je Rađa.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.