Rađa:  Uradio bih isto što i Divac u Argentini

Izvor: RTS, 30.Sep.2018, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rađa: Uradio bih isto što i Divac u Argentini

Bivši košarkaški reprezentativac SFRJ i Hrvatske Dino Rađa, izjavio je da Vlade Divac nije srpski nacionalista i da bi on isto uradio da je neko "u ono doba" ušao na teren sa srpskom zastavom.
Rađa je to rekao gostujući na HRT-u, podsećajući se događaja sa Svetskog prvenstva u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << košarci u Argentini 1990. godine. Jugoslavija je osvojila titulu, a Divac je od jednog navijača koji je ušao u teren uzeo i bacio hrvatsku zastavu.

"Da je meni u ono doba neko došao sa srpskom zastavom, ja bih isto to napravio. Najveći deo sportskih uspeha postigao sam kroz tu državu, a sad bi neko to hteo da izbriše gumicom", rekao je proslavljeni igrač, koji je nedavno postao član košarkaške Kuće slavnih.
On veruje da bi košarkaška petorka - Toni Kukoč, Vlade Divac, Dražen Petrović, Jure Zdovc i Dino Rađa - mogla sve, a ocenio je da je splitska "Jugoplastika" najbolji evropski klub 20. veka.
"Mi smo bili ekipa klinaca u kombinaciji s jednim iskusnim Duškom Ivanovićem, a Peras i Sobin bili su koju godinu stariji od nas. Organizacija kluba, način rada, sve to skupa počneš da ceniš tek kasnije", rekao je Rađa.
Om kaže da ga fascinira istorija i da je u osnovnoj školi želeo da postane profesor istorije.
"Fasciniraju me diktatori, većina njih završila je u prašini, sve su to neki likovi, mene to interesuje. Tito je u meni pobudio interes - ko je taj lik kojem sam sa šest godina išao da mašem zastavicom. Stara je govorila da je 'Bog hodao po zemlji dok je Tito bio živ' ", zaključio je Rađa.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

RAĐA BI KAO DIVAC PRE 28 GODINA: Da je meni u ono doba neko došao sa srpskom zastavom, ja bih isto to uradio

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Sep.2018

Gostovao na HRT...Bivši košarkaški reprezentativac SFRJ i Hrvatske Dino Rađa, smatra da Vlade Divac nije srpski nacionalista i da bi isto uradio on da je neko "u ono doba" 1990. došao u teren sa srpskom zastavom. Rađa je to rekao gostujući na HRT-u, aludirajući na događaj sa Svetskog prvenstva...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.