Puče stotka: Fenerova košarka iz snova, tripl-dabl Bobija Diksona za 15 minuta! Bogdan sjajan, Kalinić dvocifren (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 28.Mar.2016, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puče stotka: Fenerova košarka iz snova, tripl-dabl Bobija Diksona za 15 minuta! Bogdan sjajan, Kalinić dvocifren (VIDEO)

Tim Željka Obradovića sjajno reagovao posle poraza od Cedevite, Ivković serijom 13:0 savladao Istanbul i napumpao samopouzdanje pred derbi Evrolige

Suviše je veliki trener Željko Obradović da bi u razmaku od tri dana dozvolio dva velika iznenađenja. Posle šokantnog poraza od Cedevite u Zagrebu, srpski stručnjak je kao strune zategao konce u ekipi Fenerbahčea i naterao svoje igrače da doslovce lete parketom Ulker arene u kojoj su u gradskom derbiju do nogu potukli Bešiktaš >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << - 100:80 (26:14, 23:19, 34:19, 17.28).

Status aspolutne zvezde večeri zaslužio je Bobi Dikson. Naturalizovani reprezentativac Turske je postigao je 23 poena (od toga čak šest trojki), zabeležio 12 skokova i deset asistencija, ali je interesantno da je tripl-dabl učinak imao već posle samo 15 minuta provedenih na parketu.

Günün adamı Bobby Dixon'dan 23 sayı 12 ribaunt 10 asistle triple double! @fenerbasket @fenerinmacivar @BobbyDixon20 pic.twitter.com/GsGpT23DSb

Prvi iza raspoloženog Diksona po učinku bio je Ekpe Judo (16 poena), dok su zapažene partije imali srpski reprezentativci, Bogdan Bogdanović je, po običaju, bio sjajan sa 15, dok se Nikola Kalinić izdigao iznad svog proseka i sa 11 poena doprineo 17. pobedi Fenerbahčea. Dovoljno za drugo mesto na tabeli posle 23. kola, sa dva boda manje od lidera Efesa.

Ono što je u partiji Fenerbahčea bilo posebno impresivno je timska igra, kojoj dosta pažnje poklanja Željko Obradović. To se najbolje moglo videti po akciji iz sredine treće četvrtine, posle kontre lopta je kružila od jednog do drugog igrača, pre nego što je poentirao Luiđi Datome.

Fenerbahçe topu paylaşıyor, "takım" olarak keyif alıyorlar! @fenerbasket @fenerinmacivar pic.twitter.com/r8C2gdBHm0

S druge strane, Efes je zadržao vođstvo na tabeli trijumfom nad ekipom Istanbul BB. Tim našeg Dušana Ivkovića slavio je na svom parketu 87:77, iako je posle tri četvrtine bio u zaostatku. Gosti su posle 30 minuta igre u dvorani Abdi Ipečki vodili 66:65 i pretili da naprave iznanađenje, ali favorit se uozbiljio i serijom 13:0 razgalio navijače.

Do sedme uzastopne pobede u svim takmičenjima Efes je predvodio sjajni Tomas Ertel. Francuski plejmejker je ubacio 19 poena i zabeležio sedam asistencija, Čedi Osman ga je pratio dabl-dabl učinkom (po deset popena i skokova), dok je Džejsonu Grendžeru jedna asistencija nedostajala do takvog statusa (12 poena, devet asistencija).

İhtiyaç anında camı kırınız, Cedi Osman, 10 sayı 10 ribaunt ile double double yapıyor. @cediosman pic.twitter.com/9WSeQfNVG8

Sjajna uvertira Efesa sa derbi 13. kola TOP 16 faze Evrolige u kojoj Dušan Ivković u petak ide na noge svom kumu Željku Obradoviću.

19 sayı 7 asist ile Thomas Heurtel! @MT28APRIL pic.twitter.com/D15yjmAecJ

(FOTO: Star sport)
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.