Prvo Teo sa druge planete, pa ostali

Izvor: Mondo, 11.Okt.2016, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvo Teo "sa druge planete", pa ostali

Specijalizovani košarkaški portal Eurohoops uoči početka nove sezone Evrolige izabrao kapitena Srbije za najboljeg evropskog igrača. "Ono što ga čini posebnim su asistencije, koje nisu sa ovog sveta!", stoji u obrazloženju

Ove sezone u Evroligi nastupaće 240 igrača, a najbolji među njima je Miloš Teodosić, ocenio je portal Eurohoops.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Kapiten reprezentacije Srbije i organizator ekipe CSKA izabran je ispred ostalih na osnovu pet parametara - vrednost igrača, njegove uloge, vrednosti tima za koji nastupa, individualnog potencijala i statističkih parametara.



Izvor: Youtube

U objašnjenju renomiranog košarkaškog portala detaljno je navedeno zbog čega je Teodosić najbolji igrač u Evropi.

"Prethodna dva puta je bio u top 5 igrača, ali nikada prvi. Smatramo da dolazi njegovo vreme! Najbolji plejmejker na svetu, van NBA lige. Dva puta je bio najbolji organizator igre na SP, igrao je odlično na Olimpijskim igrama u Riju i imao je sjajnu sezonu sa CSKA, gde je osvojio titulu uz neverovatnu statistiku. On ima sve, pas, dribling, šut, ali je pravi, veliki strelac. Ono što ga čini posebnim su asistencije, koje nisu sa ovog sveta! Mnogo je sazreo i počeo je da donosi bolje odluke na velikim mečevima. Prošle sezone evidentno je poboljšao igru u odbrani. On je najuzbudljiviji igrač u Evroligi, ili ako više volite onaj koji igrom opčinjava publiku i navodi ih da se pitaju koji će biti naredni jednistveni komad koji će im Miloš prikazati. Baš taj deo - 'za ljubav igre' - doveo ga je na prvo mesto", stoji u obrazloženju portala Eurohoops.



Izvor: Youtube

Lista broji 100 imena, a iza Teodosića u top 5 su njegov klupski kolega Nando de Kolo, as Olimpijakosa Vasilis Spanulis, Serhio Ljulj, igrač Real Madrida i Janis Burusis iz Panatinaikosa.

Na listi se nalazi još pet srpskih igrača - Luka Bogdanović (Fenerbahče) na 10. mestu, Miroslav Raduljica (Armani) na 34. poziciji, Nikola Kalinić (Fenerbahče) na 67. mestu, Stefan Jović (Crvena zvezda) na mestu broj 76, dok je njegov klupski kolega Luka Mitrović na 85. poziciji.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.