Prvaci Evrope i ministar Udovičić zasadili drveće jasena

Izvor: Studio B, 11.Avg.2015, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvaci Evrope i ministar Udovičić zasadili drveće jasena

Prvaci Evrope u košarci, ženska seniorska reprezentacija i muški tim do 20 godina, kao i predstavnici Specijalne Olimpijade, zasadili su danas u Parku šampiona na Košutnjaku sadnice belog jasena.

Drvo jasena zasadio je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić koji je poručio da se i na ovaj način veliča fenomalni uspeh srpskih sportista.

"Svaki dan veličamo fenomalne uspehe sportista Srbije i veoma smo im zahvalni na svemu što su učinli za naciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i što će svaki sport u ovom parku u budućnosti imati svoje drvo", rekao je Udovičić i dodao da sudeći po trendu osvajanje medalja, park u Košutnjaku biće mali.

"Zahvalan sam sportistima što su uspeli da se izdignu iznad svih problema koji su imali", rekao je Udovičić i podsetio da je Srbija svetski šampion u vaterpolu, fudbalu, kao i evropski prvak u ženskoj košarci.

On je istakao da je 2015. godina izuzetno dobra godina za srpski sport i da je 2016. glavni cilj svim sportistima Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Direktor zavoda za sport i medicinu sporta Goran BOJOVIĆ poručio je da postoji ideja proširenja Parka šampiona, koji je osnovan 2011. godine.

"Izgleda da je ovaj park postao mali, tako da ćemo već u septembru početi sa radoovima na njegovom proširenju", zaključio je Bojović.

Košarkašica Sonja Petrović rekla je da joj je velika čast što je u ime reprezentacije zasadila drvo na Košutnjaku.

"Velika je čast što smo dobile mesto u Parku šampiona i to je dokaz našeg uspeha", poručila je Sonja Petrović.

Košarkaš Mega Leksa Rade Zagorac istakao je da mu je drago što su simboličkim gestom obeleženi veliki uspesi.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.