Izvor: RTS, 17.Maj.2022, 20:17

Preminuo legendarni nemački košarkaš Ademola Okuladža

Ademola Okuladža, nekadašnji nemački košarkaški reprezentativac, preminuo je u 47. godini.
Košarkaški portali preneli su vest da je preminuo Ademola Okuladža, dugogodišnji igrač i kapiten košarkaške reprezentacije Nemačke.

Okuladža je rođen u Nigeriji, a studirao je na prestižnom američkom univerzitetu Severna Karolina.
Profesionalnu karijeru počeo je 1999. godine i gradio je u Evropi, igrajući za Albu, Barselonu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Unikahu, Valensiju, Beneton, Keln i Himki, a karijeru je završio u Brose basketu 2009. godine.
Za nemačku nacionalnu selekciju nastupio je 172 puta u periodu od 1995. do 2007. godine, a bio je i njen dugogodišnji kapiten.
Učestvovao je na nekoliko Evrobasketa, a sa Nemačkom je osvojio bronzu na Mundobasketu 2002. godine.
Po završetku igračke karijere uplovio je u menadžerske vode, a vodio je brigu o nemačkim zvezdama Denisu Šrederu i Danijelu Tajsu.
Dok je još bio aktivan igrač, otkriven mu je tumor kičmene moždine 2008. godine, a borba sa opakom bolešću dugo je trajala.
Uzrok smrti Ademole Okuladže nije objavljen. 
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Legenda nemačke košarke preminula u 47. godini!

Izvor: B92, 17.Maj.2022

Bivši nemački reprezentativac Ademola Okuladža preminuo je u 47. godini života, javljaju nemački mediji...Uzrok smrti nije objavljen, mada se zna da se Okuladža godinama unazad borio sa rakom...Okuladža je bio član čuvene reprezentacije Nemačke, gde je bio vodeći igrač zajedno sa Dirkom Novickim...

Nastavak na B92...

Preminuo bivši nemački košarkaš Ademola Okuladža

Izvor: Radio 021, 17.Maj.2022

Bivši nemački košarkaški reprezentativac Ademola Okuladža umro je u 46. godini, preneli su danas nemački mediji.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.