Izvor: RTS, 16.Jan.2021, 00:12

Preminuo košarkaški stručnjak Miki Vuković

Legendarni srpski košarkaši stručnjak Mihajlo Miki Vuković, preminuo je u 76. godini u Valensiji.
Na dan kada je Valensija ugostila Crvenu zvezdu u okviru 19. kola Evrolige, španski tim saopštio je tužne vesti.

Legendarni srpski košarkaški stručnjak Miki Vuković, preminuo je u 76. godini.
Vuković je dug niz godina u Valensiji radio kao trener, a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << potom i sportski direktor.
"Želimo da izjavimo saučešće porodici i prijateljima Mikija Vukovića. Radio je sa našim prvim timom u periodu između 1995. i 2000. godine i postao je trener koji je ušao u istoriju po broju mečeva i sezona koje je vodio tim. Takođe, doneo nam je prvu titulu u Kupu kralja 1998. godine. Pre odlaska u penziju je bio sportski direktor ekipe do 2009. godine. U narednim mečevima ćemo mu odati počast minutom ćutanja. Miki, počivaj u miru", navela je Valensija u saopštenju. 
Vuković je prve trenerske korake napravio trenirajući košarkašice Jedinstva iz Tuzle, sa kojima je postao šampion Evrope.
Potom je otišao u Španiju i tamo radio sa košarkašicama Dorne, da bi nakon toga preuzeo prvi tim Valensije, u kojoj je ostavio neizbrisiv trag.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Evroliga

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo legendarni košarkaški trener Mihajlo Miki Vuković

Izvor: B92, 16.Jan.2021

Legendarni košarkaški trener Mihajlo Miki Vuković preminuo je u 76. godini u Valensiji, saopštio je istoimeni španski košarkaški klub na svom sajtu...Jedan od najtrofejnih trenera sa prostora bivše Jugoslavije, rođeni Kraljevčanin ostaće upamćen kao trener Jedinstva iz Tuzle sa kojim je postao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.