Izvor: MVP.rs, 01.Nov.2015, 01:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo i otac slovenačke košarke

Još jedna jugoslovenska košarkaška legenda nas je napustila.

Na isti dan kada je preminuo Ranko Žeravica, umrla je i legenda jugoslovenske i slovenačke košarke Boris Kristančič. Nekada igrač i trener nas je napustio u svojoj 84. godini.

Kristančič ima velike zasluge za razvoj košarke u Jugoslaviji, a pogotovo Sloveniji, gde ga često nazivaju "ocem košarke". Najveći deo >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << svoje igračke i trenerske karijere proveo je u Olimpiji. A, igrao je i za jugoslovenski nacionalni tim. Kasnije je bio i predsednik Tehničkog komiteta Košarkaškog saveza Jugoslavije, kao i glavni za organizaciju Svetskog kupa u Ljubljani 1970. godine, kada je Jugoslavija osvojila prvu medalju i to upravo na čelu sa Rankom Žeravicom.

U čast Žeravici i Kristančiču utakmice osmog kola ABA lige će početi minutom ćutanja.

(foto: ljubljana.si)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.