Preminuo Dušan Duda Ivković!

Izvor: Svet plus, 16.Sep.2021, 09:47

Preminuo Dušan Duda Ivković!

Čuveni košarkaški trener Dušan Duda Ivković preminuo je danas u 78. godini, od posledica vode u plućima i herpesa.

Velikan jugoslovenske, srpske i evropske košarke Dušan Duda Ivković preminuo je u 78. godini, prenosi N1.

Vest je potvrdio prvi čovek Dudinog Radničkog:

„U šest časova i 50 minuta Dušan je preminuo u bolnici u Beogradu od posledica vode u plućima i herpesa“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << rekao je kratko Goran Kalinić za Sport Klub.

Košarku je igrao samo u Radničkom (1958-68) i trenersku karijeru počeo je sa juniorima Radničkog, a od 1982-84. vodio i prvi tim ekipe sa Crvenog krsta.

U klubu se ponovo aktivirao „sa strane“ kad su mu se obratili ljudi iz tadašnjeg rukovodstva sa strahom da će im biti „oteta lokacija“.

I zaista, postojali su planovi nekih „biznismena“ da tom idealnom placu promene namenu, neki tvrde da je ta priča iskorišćena i za scenario TV serije „Žigosani u reketu“.

 

Nastavak na Svet plus...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.