Preminuo Bob Najt

Izvor: B92, 02.Nov.2023, 01:16

Preminuo Bob Najt

Legendarni trener koledž košarke Bob Najt preminuo je u 83. godini.

Najt u karijeri ima 902 pobede, više nego ijedan trener u koledž košarci.

Bio je poznat po svom nezgodnom temperamentu, u karijeri je udarao policajca, bacao stolicu preko terena, a optuživali su ga da je šakama stezao vrat igrača.

Karijeru je počeo u vojsci 1965. godine, kada je sa 24 postao najmladji trener prve divizije, a veliki trag ostavio je u Indijani, gde je proveo 29 godina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Na Teksas Tek došao je marta 2001. godine, šest meseci pošto je dobio otkaz u Indijani zbog, kako je navedeno, "neprihvatljivog ponašanja". U septembru je produžio ugovor za tri godine, do sezone 2011/12. Pet Najt je 2005. godine imenovan za naslednika svog oca.

Nikada, medjutim, nije prekršio pravila američkih koledža, njegovi studenti su u velikom broju diplomirali, a jednom je čak i vratio platu, jer je procenio da je nije zaslužio.

"Zahvalni smo na svim molitvama, cenimo poštovanje naše privatnosti jer je Trener zahtevao okupljanje samo članova porodice, a mi to poštujemo", navodi se u saopštenju.

"Nastavićemo da slavimo njegov život i da ga se sećamo kao voljenog muža, oca, trenera i prijatelja", navodi porodica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.