Predrag Danilović: Dogorelo je do nokata

Izvor: Mondo, 02.Okt.2017, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predrag Danilović: Dogorelo je do nokata

Predsednik KSS otvoreno o velikom problemu.

Foto: MN Pres

Boravak u Ženevi, gde je prisustvovao ulasku Dušana Dude Ivkovića u "FIBA Kuću slavnih", prvi čovek srpske košarke Predrag Saša Danilović iskoristio je i za razgovore sa najvišim čelnicima Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).

Jedna od neizbežnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << tema bila je, naravno, sukob krovne organizacije i Evrolige povodom preklapanja takmičarskih kalendara za sezonu 2017/18.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije je nakon razgovora sa generalnim sekretarom FIBA Patrikom Baumanom dao intervju za "Politiku".

"Ovo traje previše dugo... Sad su tu i 'prozori'. Dogorelo je do nokata što se tiče nacionalnih selekcija. Ovakva situacija sigurno nikome ništa dobro ne donosi. Iskreno se nadam da će poslednji predlog FIBA da se usvoji i da će igrači moći da igraju za svoje reprezentacije, jer svima je u interesu da imaju najbolji mogući nacionalni tim. To valjda ne treba posebno dokazivati", izjavio je Danilović.

Poslednji predlog FIBA predviđa da Evroliga pomeri dva kola i da i igrači iz najjačeg evro takmičenja učestvuju u aktivnostima reprezentacija.

"Šta je sve unutra i koji su svi detalji, nisam upoznat do kraja. Vidim da su velike nacije - u ekonomskom smislu, pošto je Srbija košarkaški jedna od najvećih - povukle konkretan potez. Među njima su i neke ekonomski jake i uticajne države u Evropskoj uniji. Mislim da jedino preko Evropske unije ovo može da se reši. Pošto su te zemljice članice EU i vode se evropskim zakonima. Onda je put da se zajedno sa Evropskom unijom izvrši pritisak i da se nekako nađe neki zajednički jezik. U suprotnom, šteta će biti sve veća", dodao je Danilović.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.