Poznato koliki će budžet imati Barselona

Izvor: B92, 30.Jun.2023, 18:47

Poznato koliki će budžet imati Barselona

Predsednik Barselone Đoan Laporta predviđa da će budžet košarkaške sekcije naredne sezone biti 30 miliona evra

Uprkos smanjenju budžeta, Barselona će ostati sila na tržištu, a prvi čovek katalonskog kluba iinsistira na izgradnji jakog tima za sezonu 2023/24.

"Organizacija je najvažnija. Ne možemo da zadržimo budžet na 40 miliona evra. Ne radi se o generisanju većeg prihoda, već o smanjenju plata. Imaćemo budžet od oko 30 miliona evra. Mnogi igrači >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će želeti da se pridruže našem timu", rekao je Laporta u intervjuu za Esport3.

Finansijski rezovi bili su i razlog zašto su košarkaš Nikola Mirotić i trener Šarunasa Jasikevičiusa odlučili da napuste klub.

"U slučaju Nikole, našli smo se na neodrživom ugovoru. Mi smo u pregovorima da nekako preusmerimo ovu visoku platu", rekao je Laporta.

"Šarunas je bio ljubazan prema nama i Barsa će uvek biti njegov dom. Imao sam dobar odnos sa njim, ali organizacija je iznad igrača, trenera i svih ostalih. Odlučili smo da obnavljanje Šarunasovog ugovora nije najbolje za nas sa košarkaškog i finansijskog stanovišta", rekao je Laporta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.