Poznati učesnici kvalifikacija za Evroligu

Izvor: RTS, 24.Jun.2009, 03:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznati učesnici kvalifikacija za Evroligu

U kvalifikacijama za košarkašku Evroligu neće učestvovati predstavnik Jadranske lige, iako se nagađalo da bi Hemofarm mogao da dobije pozivnicu.

Na  sastanku Upravnog odbora Evrolige odlučeno je da pozivnice za učešće u kvalifikacijama dobiju nemačka Alba i francuski Le Man, a pored njih za dva upražnjena mesta u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evroligi boriće se još Beneton, Orlean, Ventspils, Avzomaš, Šarlroa i Marusi.

Specijalnu pozivnicu za učešće u Evroligi dobio je ruski Himki, a odranije je poznato da će u najkvalitetnijem evropskom takmičenju igarti Panatinaikos, Olimpijakos, Makabi, Lotomatika, Montepaski, Žalgiris, CSKA, Real, Barselona, Taukeramika, Unikaha, Efes Pilsen, Fenerbahče, Partizan, Cibona, Asvel, Armani, Lijetuvos Ritas, Prokom, Olimpija i prvak Nemačke - Telekom Bon ili Oldenburg.

Žrebanje grupa za Evroligu zakazano je za 7. juli, a takmičenje će početi 21. oktobra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evroliga: Nema mesta za Hemofarm!

Izvor: B92, 23.Jun.2009, 14:50

Na sastanku borda vlasnika Evrolige saopšten je spisak učesnika tog takmičenja u sezoni 2009/2010 i timova koji će igrati u kvalifikacijama...Pored poznatih 20 klubova i prvaka Nemačke 'vajld kard' je dodeljen ruskoj ekipi Himki iz Moskovske regije, a u kvlaifikacijama će učestvovati osam timova...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.