Povratak Ace Trice u Cedevitu

Izvor: Mondo, 26.Nov.2012, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povratak "Ace Trice" u Cedevitu

Aco Petrović novi je trener Cedevite, u kojoj je već radio. Dobio odobrenje Košarkaškog saveza BiH da obavlja dva posla.

Iznenadni odlazak Božidara Maljkovića sa mesta trenera Cedevite ostavio je upravu zagrebačkog kluba u problemu, ali je njegov naslednik pronađen.

Reč je o Aci Petroviću, aktuelnom selektoru košarkaške reprezentacije BiH, koji se tako vraća na klupu Cedevite.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je dobio odobrenje Košarkaškog saveza BiH da uporedo obavlja dva posla.

Popularni "Aca Trica" je već bio na klupi Cedevite, a napustio ju je u junu 2011, iste sezone kada je igrao Fajnal for Evrokupa i kada je proglašen za najboljeg trenera u tom takmičenju.

Priznao je da mu je to bila jedna od najvećih grešaka u karijeri.

"Uvek sam se osećao dobro u tom klubu, a naš rastanak bio je plod moje greške. Nudili su mi tada dvogodišnji ugovor i velika većina mojih kolega to bi odmah i prihvatila, a ja sam rekao da je bolje da se završi sezona. Zanimanje ljudi iz Cedevite tada se ohladilo i tu smo se razišli", izjavio je za magazin Max Petrović.

Posle odlaska Maljkovića Cedevita je vezala dva poraza, najpre u Evroligi od Milana, a potom od Partizana u nedeljnom derbiju ABA lige.

Aco Petrović je sa selekcijom BiH obezbedio učešće na Evropskom prvenstvu u Sloveniji 2013. godine. BiH je u grupi sa Srbijom, Crnom Gorom, Makedonijom, Litvanijom i Letonijom.

(MONDO - foto: MN Press)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.