Porodica otetog Amerikanca prihvatila Rodmanovo izvinjenje

Izvor: Blic, 10.Jan.2014, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodica otetog Amerikanca prihvatila Rodmanovo izvinjenje

Sestra Keneta Baea, američkog misionara koji je pritvoren u Severnoj Koreji zbog optužbi da je radio protiv te zemlje, izjavila je danas da porodica prihvata izvinjenje košarkaške zvezde Denisa Rodmana zbog komentara koje je izneo na račun njenog brata.

Rodman, koji tvrdi da je prijatelj sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom, izazvao je burne reakcije kada je u intervjuu za CNN izjavio da je Bae sam kriv >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što je završio u zatvoru.

Kanije se izvnio zbog tog komentara, navodeći da je bio pijan, prenela je agencija Rojters.

Sestra Baea, Teri Čang, u saopštenju je navela da se porodica sada najviše brine za zdravlje i slobodu njenog brata.

Upitan u intervjuu za CNN u vezi Baea, kojeg u Severnoj Koreji drže od novembra 2012. godine zbog optužbi da je radio protiv te zemlje, Rodman je odgovorio pitanjem "da li shvatate šta je Kenet Bae uradio... da li shvatate šta je učinio ovoj zemlji (Severnoj Koreji)".

U kasnijem izvinjenju, Rodman je naveo da preuzima punu odgovornost za svoje postupke, obrazlažući da je imao veoma stresan dan, jer su neki njegovi prijatelji košarkaši otišli zbog pritiska porodica i poslovnih partnera.

"Moj san o košarkaškoj diplomatiji brzo se raspao. Bio sam pijan. To nije opravdanje, ali u vreme kada sam bio intervjuisan bio sam uznemiren. Bio sam premoren. Nije opravdanje, samo je istina", istakao je Rodman.

Rodmanu je zamereno što ne upotrebi svoje prijateljstvo sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom i pomogne otetom Amerikancu severnokorejskog porekla.

Rodman je u sredu otpevao Kimu pesmu "Srećan rođendan", uoči početka košarkaške utakmice koju je tim bivših NBA igrača odigrao protiv tima Severne Koreje.

Rodman je u intervjuu za CNN branio svoj odlazak u Pjongjang, ističući da će to "otvoriti vrata" te zatvorene zemlje.

Iako je svet uzburkala vest da je Kim nedavno pogubio svog teču, Rodman je u intervjuu izrazio "ljubav" prema severnokorejskom lideru.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porodica otetog Amerikanca prihvatila Rodmanovo izvinjenje

Izvor: Dzungla.org, 10.Jan.2014

Sestra Keneta Baea, američkog misionara koji je pritvoren u Severnoj Koreji zbog optužbi da je radio protiv te zemlje, izjavila je danas da porodica prihvata izvinjenje košarkaške zvezde Denisa Rodmana zbog komentara koje je izneo na račun njenog brata.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.