Popovič: Trojke nisu za košarku

Izvor: MVP.rs, 10.Dec.2015, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popovič: Trojke nisu za košarku

Trener Spursa je dao zanimljivu izjavu.

Greg Popovič je poznat kao trener bez dlake na jeziku, trener koji često ima različita mišljenja od ostalih. Tako je bilo i prethodne noći, pre utakmice sa Toronto Reptorsima, kada su novinari stratega Spursa upitali za mišljenje o ekipama koje svoju igru baziraju na šutu za tri poena.

"I dalje mrzim trojke. Smatram da im nije mesto u košarci. Gde onda da povućemo liniju, da uvedemo šut za pet ili sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << poena? Ipak, to je moje mišljenje, stara škola. Ako želite da osvojite titulu morate da se prilagodite i, iskreno, u svakoj tituli koju smo osvojili šut za tri poena i broj pogođenih trojki su imali veliku ulogu. Trenutno niko to bolje ne radi od Voriorsa, a znate gde se oni nalaze na tabeli", izjavio je Popovič.

Zanimljivo je da su Spursi ove sezone tek na 23. mestu po broju šuteva za tri poena, a jedan od razloga za to je i dolazak LaMarkusa Oldridža i sporiji tempo koji forsiraju Spursi. Možda je upravo to rešenje za brzu igru Golden Stejta. Odgovor na to pitanje nećemo skoro dobiti.

(foto: Getty Images)
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.