Počinje MOZZART Superliga!

Izvor: MozzartSport.com, 20.Apr.2017, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje MOZZART Superliga!

Održana konferencija pred početak takmičenja u kom će se odlučivati o košarkaškom šampionu Srbije

Počinje MOZZART Superliga!

U petak su na programu prvi mečevi takmičenja u kom će učestvovati osam timova koji će igrati dvokružni sistem od 14 utakmica, dok će se pobednik i šampion Srbije odlučivati u plej-ofu.

Povodom početka MOZZART Superlige održana je zajednička konferencija za medije u Kući košarke, a na njoj su >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << govorili Leon Deleon, kao i treneri klubova koji će se boriti za titulu prvaka države.

Direktor takmičenja Leon Deleon pozdravio je sve prisutne.

"Nismo navikli na ovakav doček. Prvi deo KLS lige smo završili, ja se nadam bar u organizaciono-tehničkom smislu odlično. Sada startujemo sa Superligom. Očekujemo dva prenosa po kolu. Nekada će biti jedan, ali češće dva. Plej-of će biti ceo prenošen. Očekujem korektnu i fer borbu za prvaka Srbije i plasman u ABA ligu", rekao je Deleon.

Miroslav Muta Nikolić, trener Dinamika, bio je raspoložen kao i obično.

"Mi smo stvarno čudo napravili za dve godine, a svestan sam da niko tim nije napravio za godinu dana. Klub se razvija, imamo dosta mladih igrača, talentovanih u kombinaciji sa starim. Mislim da smo napravili stvarno... Ući u završnicu Kupa i u Superligu to je stvarno veliki uspeh za nas. Tek ćete čuti za mlađa imena koja će sledeće sezone da se afirmišu još više", rekao je Nikolić.

Trener FMP-a Dušan Alimpijević preuzeo je ekipu pre oko sedam dana, a kaže da je za to vreme mogao da se uveri da ima na raspolaganju talentovan tim.

"Ambicije FMP-a za ovu sezonu su poznate. Prvo i osnovno je da se sačuva status abaligaša. Malo specifična situacija, i za tim i za mene. Sasvim sam imao dovoljno vremena da vidim sa čime raspolažem, a to je talentovana ekipa. Košarkaški inteligentna. Ali i oni su svesni da moraju da promene neke navike iz korena. Zadovoljan sam na reakciji. Neće biti lako. Sve ekipe iz KLS-a gaje ambicije da pobede barem jednog abaligaša na svom terenu. Imaju pravo na san, da sanjaju četvrto mesto".

Raško Bojić, trener Borca, rekao je da je ponosan na seriju Čačana u MOZZART KLS ligi od 15 pobeda. I da se nada dobrom rezultatu u sudarima sa ekipama iz KLS lige.

"Iza nas je uspešna sezona. Mi smo tim koji je jednostavno veći deo prvenstva dobro igrao. Napravili smo impresivnu seriju od 15 pobeda. I na osnovu toga smo izborili plasman u Superligu. Napravljen je kontinuitet igranaja u Superligi. Što je za Čačak kao košarkaški grad jako važno. Mi smo želje i planove ostvarili samim plasmanom u ligu, ali želja da se na najbolji način promovišemo. Na neki način meč protiv Dinamika može da bude odrednica za dalje takmičenje".

Dejan Milojević postavio je jasan cilj Mege - da očuva status abaligaša.

"Prvenstveno želimo da zadržimo status abaligaša. To neće biti nimalo lako. Realno smo kvalitetniji od ekipa koje dolaze iz KLS lige. Sve one imaju neku svoju računicu. Mega je u jednoj takvoj situaciji i postala abaligaš. Daću sve od sebe da igrači budu motivisani i spremni na opasnosti. Ne verujem da će proći sezona bez nekog iznenađenja. Ako se plasiramo u finale - da odigramo što bolje".

Umesto prvog trenera Aleksandra Džikića na konferenciji je govorio Nenad Čanak.

"Izvinjavam se što prvi trener tima nije mogao da prisustvuje, bio je sprečen. Što se tiče ambicija, Partizan ima obavezu da uvek ima najviše ciljeve. U svakom takmičenju. Koliko je to realno s obzirom na konkurenciju, videćemo krajem juna. Neobična situacija, počinje nova liga, neke ekipe su odigrale pozamašan broj utakmica. Pre svega Zvezda, mi i Mega. Ali, šta je tu je. Partizan ima najveće ambicije. Znamo kvalitet rivala. Videćemo šta će biti", rekao je Čanak.

Prisutnima se obratio i Dejan Radonjić.

"Mi sutra krećemo u novo takmičenje i igramo 66. meč u ovoj sezoni. I imamo još dosta utakmica koje ćemo da odigramo. Osvojili smo Kup, odbranili ABA ligu, završili Evroligu. I sad u novom takmičenju imamo želje koje su postavljene odavno. Posle svega što smo prošli moramo biti svesni da je prisutna problematika. Biće teško ne zato što ne shvatamo ove obaveze na adekvatan način, već zbog objektivnih razloga. Meni je lično bitno da na kraju budemo dobri. A trudićemo se tokom regularnog dela da budemo što bolji. Bitno mi je da budemo dobri kada bude najbitnije", rekao je Radonjić.

Vladimir Đokić je malo kasnio, ali je izneo planove Vršca.

"Moj tim, moja ekipa i moj klub, bili smo prvaci KLS-a. Učinićemo sve da to opravdamo. Nemamo neke velike ambicije, ali trudićemo se da što više pobeda ostvarimo nad ekipama koje dolaze iz KLS lige".

(FOTO: STARSPORT PHOTO)
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.