Počeo Mozzart Kup Radivoja Koraća - svaki poen u borbi za Žućkovu levicu vredi više

Izvor: JužneVesti.com, 15.Feb.2024, 11:24

Počeo "Mozzart Kup Radivoja Koraća" - svaki poen u borbi za "Žućkovu levicu" vredi više

Neka se tresu mrežice u "Čairu"! Niš će naredih dana biti prestonica srpske košarke, a timovi će imati dodatni motiv u borbi za "Žućkovu levicu". Mozzart Kup Radivoja Koraća je počeo, a Fondacija Mozzart će u okviru prestižnog nadmetanja brojati svaki pogodak, a potom donirati novac u humanitarne svrhe! Svaki poen ovoga puta vredi 1.000 dinara, a ceo fond će biti usmren Domu za decu i omladinu bez roditeljskog staranja "Hristina Markišić" iz Aleksinca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
foto: Touch N Touch Tradicionalni slogan "Svaki poen vredi više" letos je dao krila "orlovima" na putu do svetskog srebra, a sada će košarkaši Partizana, Crvene zvezde, Mege, čačanskog Borca, FMP-a, Vojvodine, Čačka 94 i Hercegovca iz Gajdobre biti ujedinjeni u ovoj misiji. Prethodnih dana su mnogi od njih ostajali posle treninga da nameste ruku za humanitarne šuteve.

Tokom Mundobasketa je na isti način prikupljeno skoro dva miliona dinara za razvoj školskog sporta. Sada će i najbolji srpski timovi koji nastupaju u ABA ligi, zatim Vojvodina kao lider Košarkaške lige Srbije, odnosno Čačak 94 i Hercegovac kao finalisti drugostepenog Kupa Srbije, imati poseban zadatak tokom Mozzart Kupa Koraća.

foto: Touch N Touch Što se više mrežice budu tresle u prepunom "Čairu", to će i veći biti iznos koji Fodacija Mozzart donira u humanitarne svrhe.

Akcija "Svaki poen vredi više" imala je velikog odjeka tokom planetarnog šampionata u Manili, a srpski reprezentativci Aleksa Avramović, Dejan Davidovac i Boriša Simanić uručili su donacije osnovnim školama koje su pohađali – u Čačku, Zrenjaninu i Bratuncu.

Podsetimo, u godini kada je KSS obeležavao sto godina košarke u Srbiji, Fondacija Mozzart završila je akciju „Sto terena za jednu igru“ i dobila priznanje od Saveza za popularizaciju i razvoj igre pod obručima na ovim prostorima. foto: Touch N Touch

U sklopu velike akcije, brojaće se i poeni postignuti na Trgu Kralja Milana u Nišu, u četvrtak između 12.30 i 13.30.

Posetite Mozzartov teren u samom centru grada, osetite košarkašku groznicu koja trese grad na Nišavi i pomozite da se uveća iznos koji će Fondacija Mozzart donirati u humanitarne svrhe. Svaki poen i ovde vredi 1.000 dinara.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.