Izvor: Danas, 13.Okt.2015, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela liga mlađih kategorija u košarci

Novosadska liga mlađih kategorija, koju po treći put organizuje Okružni košarkaški savez Novi Sad pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, počela je u velikoj sali SPC "Vojvodina".

U okviru Novosadske košarkaške MK lige 2015/2016. takmičiće se 52 ekipe iz Novog Sada i okolnih gradova, odnosno preko 1.000 košarkaša i košarkašica, uzrasta >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << od 10 do 15 godina. Utakmice se igraju u velikoj sali SPC "Vojvodina", od 8.30 do 16 časova svake subote, do 31. maja kada će biti upriličene finalne utakmice i dodela priznanja najboljim ekipama.

Prema rečima predsednika Okružnog košarkaškog saveza Novog Sada Zlatka Bolića, ovo takmičenje svake godine beleži sve veću popularnost, odnosno veći broj ekipa koji se prijavljuje za takmičenje u okviru Lige.

- Jedan od najznačajnijih rezultata našeg rada je svakako osnivanje dve gradske selekcije, koje čine najuspešniji učesnici, 2001. i 2002. godište. Oni su se ove godine takmičili na Svetskoj olimpijadi mladih u Klagenfurtu, gde su osvojili prvo i treće mesto, na šta smo veoma ponosni. Planiramo da oformimo i selekcije 2003. i 2004. godište i tako obuhvatilo najbolju decu svih uzrasnih kategorija, koja se takmiče u Ligi - istakao je Zlatko Bolić.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.