Izvor: JUGpress.com, 17.Sep.2019, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela istorija niške košarke u kolicima

NIŠ

Da određena vrsta invaliditeta nije nikakva prepreka pokazali su košarkaši u kolicima niškog „Naisa“, novosonovanog kluba koji je odigrao i prve utakmice. U Bijeljini je održan turnir košarke u kolicima – PENNY GASTRO PUB CUP, gde je pored domaće ekipe KKK „Bijeljina“ i Nišlija, učestovao i beogradski tim „Despot“, kome je takođe ovo prva zvanična utakmica. Naravno da je na ovakvom turniru rezultat bio nebitan, ali su se svi trudili da pobede. Na kraju „Bijeljina“ >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << prva (dobili „Nais“ 56:44 i „Despot“ 49:29), „Nais“ drugi, jer su pobedili „Despot“ 45:40, koji je treći. Ekipu „Naisa“ činili su Aleksandar Dinić, Vladan Milinković, Marko Aleksandrović, Boban Stanković, Željko Likić i Pero Savić. Treneri su bili: Miljan Hadžović i Anja Lazić, inače članovi stručnog štaba reprezentacije Srbije.

Marko Aleksandrović, prvi čovek niškog kluba, zahvaljuje se predstavnicima KKK „Bijeljina“ na divnom gostoprimstvu.

„Od njih učimo košarku u kolicima, ali i kako pomagati drugome. Ispisali su istoriju naše košarke u kolicima, jer su omogućili da dva kluba odigraju svoje prve utakmice i svoj prvi turnir. To nikada nećemo zaboraviti.“

„Domaćini su majstori košarke u kolicima, sportu koji među populacijom osoba sa invaliditetom u Semberiji ima najdužu tradiciju. Iako smo bili nekompletni, stekli smo uvid u ono šta nas čeka tokom predstojeće lige. Iskustvo više nego dobrodošlo. Ali, mora da nastavimo da radimo“ smatra Miljan Hadžović, trener „Naisa“.

Prezadovoljan je i povremeni reprezentativac Srbije, Aleksandar Dinić, poebno što je deo istorije svog kluba.

„Došli smo u Bijeljinu da stičemo iskustvo i da učimo. Stekli smo i nova prijateljstva. Upravo je ta socijalizacija svrha sporta sa invaliditetom. Ovim putem pozivam sve osobe bez obzira na invaliditet da nam se pridruže i upoznaju najlepši sport na svetu – košarku u kolicima.“

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.