Pobeda košarkaša Radničkog na premijeri

Izvor: KGsport.info, 01.Sep.2012, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda košarkaša Radničkog na premijeri

U košarkaškom duelu dva imenjaka, jednog iz Kragujevca, drugog  “sa beogradskog Krsta“ , bolji je bio domaćin u hali Jezero. Nekompletna ekipa Miroslava Mute Nikolića slavila je rezultatom 92:70.
Na premijernom meču Kragujevčana iskazala su se sva ovogodišnja pojačanja od Marka Vortingtona i Bojana Krstovića, pa sve do mladog Stefana Jovića. Iako je rezultat bio u drugom planu, sportski duh i mladost i angažovanje gostiju je bilo na visokom nivou. Arbitri su bili u nezavidnom položaju, s obzirom da je čvrstina u odbrani na obe strane podsećala na takmičarsku utakmicu.
Na samom početku utakmice gosti su krenuli veoma dobro. Veoma solidna ekipa, sastavljena od članova mladih reprezentativnih selekcija naše zemlje, zadala je dosta problema fizički dominantnijoj i iskusnijoj ekipi domaćina. Teške noge nakon priprema, mišići u tonusu, šut ne služi najbolje, ali to je sve normalno za ovaj period sezone.
Micović je povukao goste koji su odlično odigrali prvu deonicu, dok su se domaći našli kao u čudu. Kragujevčani su primili 27 poena za prvih deset minuta i imali 9 poena minusa pred drugi period 27:18.
Ulaskom Dragojlovića u drugoj deonici, Kragujevčani su probali varijante sa izolacijom na centarskoj poziciji, te je Dragojlović u drugoj deonici upisao 10 poena. Rezultat je na poluvremenu ušao u egal 42:43. Domaći su postigli samo jednu trojku u prvom poluvremenu, ali su fizički dominantni, uspeli da vrate rezultat.
Nakon poluvremena, kada su videli da je vrag odneo šalu, izabranici Mute Nikolića su krenuli još jače i čvršće i serijom 20:6 u trećoj deonici bez napravljenog faula za osam minuta rešili utakmicu. Miloš Borisov i Brajan Emening su bili više nego raspoloženi. Do kraja utakmice, domaći nisu popuštali, mlada beogradska ekipa nije mogla da igra u visokom ritmu, te je na kraju bilo velikih 92:70 za Kragujevčane.
Dominacija u skoku u drugom poluvremenu (10 skokova više), ali i 14 izgubljenih lopti BKK Radničkog , te 10 ukradenih lopti domaćih, dovelo je do velike rezultatske razlike na kraju utakmice.
Najefikasniji je na kraju ipak bio Brajan Emening sa 16 poena i pet skokova, pratio ga je Vajt sa 14 poena i četiri ukradene lopte, te Borisov sa 15 poena i pet skokova.
Mark Vortington je ostavio odličan utisak na ovoj utakmici, iako je postigao samo 4 poena. Imao je i 8 skokova i još dosta sjajnih odbrana i taktičkih zadataka koji se kroz statističke parametre „ne vide“.
Sa druge strane, najbolji je bio Micović sa 12 poena, Riznić sa 11, i Nemanja Bezbradica sa 7 poena i devet skokova.
KK Radnički : BKK Radnički 92:70 (18:27, 24:16, 27:12, 23:15)
Hala: Jezero.  Gledalaca: 500.
Sudije: Đurić, Radosavljević, Matić – iz Kragujevca
KK Radnički: Krstović 10, Sinovec 5, Milosavljević, Vajt 14, Emening 16, Birčević 12, Borisov 15, Vortingon 4, Dragojlović 10, Mijatović, Vučković, Jović 6.
BKK Radnički: Micović 12, Vujošević, Tomić 3, Matović 4, Selaković 1, Boltić 7, Ilić 3, Bezbradica 7, Riznić11, Gacić 2, Igrutinović 7, Tapušković 9, Drobnjak 4.
Košarkaši Radničkog će u sredu 5. septembra, u drugoj pripremnoj utakmici pred početak ABA lige dočekati ekipu Metalca iz Valjeva. U četvrtak popodne, u Kragujevac stiže novosadska Vojvodina.
 Foto: Dušica Janković
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kragujevčani bolji od Krstaša

Izvor: Sportski Žurnal, 01.Sep.2012

RADNIČKI – BKK RADNIČKI 92.70 (18:27, 24:16, 27:12, 23:15). Dvorana „Jezero. Gledalaca: oko 500. Sudije: Đurić, Radosavljević, Matić (svi Kragujevac).. RADNIČKI: Krstović 10 (1-1), Sinovec 5 (2-1), Milosavljević, Vajt 14 (4-4), Emening 16 (6-4), Birčević 12 (3-3), Borisov 15 (4-4), Vortington...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.