Pešić o Teodosiću: Moja odluka, imam bolje igrače; Bjelica ne putuje u Sloveniju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2022, 06:19

Pešić o Teodosiću: Moja odluka, imam bolje igrače; Bjelica ne putuje u Sloveniju

Selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je danas da njegova odluka da Miloš Teodosić ne bude u nacionalnom timu u drugom krugu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i predstojeće Evropsko prvenstvo.

"Što se tiče Tea, obavljen je dobar razgovor. Moja odluka nije laka, ne samo zato što je dugo u reprezentaciji, već za svakoga nije laka. On je bio iznenađen, ali to je sastavni deo života i sporta. Rekao sam mu da ne mogu, nakon ovoga >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << što sam video, više ponuditi status i mesto koje je imao u reprezentaciji. Da se okrećem igračima koji mogu više da daju. Bilo je tu dileme, razgovora, u jednom momentu je bilo 'pa dobro on je kapiten, uradio je mnogo, neka ostane u ekipi, da bude bek-ap igrač'. Međutim, on nije bek-ap igrač nikada bio, imam bolje igrače od njega. Ekipa se ne sastavlja od najboljih košarkaša", rekao je Pešić,

Pešić je održao konferenciju za medije posle prvog dela priprema nacionalnog tima.

Bjelica ne putuje u Sloveniju, videćemo za EP

Selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je da je Nemanja Bjelica povredio list na prijateljskom meču sa Crnom Gorom, da mu je potrebno mirovanje i da neće putovati sa ekipom u Sloveniju na kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

"Bjelica je loše stao, ne zna kako se povredio. U pitanju je list, stavljen je u mirovanje. Neće putovati sa ekipom u Sloveniju, ostaje ovde, a u subotu ili nedelju će uraditi snimak. Danas se bolje oseća, videćemo kako će se sve odvijati", rekao je selektor Pešić na konferenciji za medije i dodao:

"Mi ne igramo samo kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, nakon toga se igra i Evropsko prvenstvo. Žao nam je što se igrači povređuju, ali i drugi se povređuju. Po pravilima FIBA možemo da čekamo sa spiskom".

Pešić je objasnio da je završena prva faza priprema za EP.

"Bobana Marjanovića i Bogdana Bogdanovića nismo pozvali, jer su povređeni. Bogdanović je dolazio i posetio ekipu u Staroj Pazovi. Prva faza priprema je prošla dosta dobro. Ono što smo planirali je 100 odsto ostvareno. Radili smo na poboljšanju fizičkih sposobnosti. Većina od 22 kandidata nije igrala za reprezentaciju u prozorima kvalifikacija za SP. Od 22 igrača koje smo pozvali, Aleksej Pokuševski i Nikola Jović nisu dobili dozvole klubova, dok je Alen Smailagić povređen. Aleksa Avramović je u fazi mirovanja zbog toga što je obnovio povredu. Na Avramovića i dalje računamo", rekao je Pešić.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.