Pešić o Radmanoviću: Zna se ko je glavni VIDEO

Izvor: B92, 29.Jun.2022, 10:15

Pešić o Radmanoviću: Zna se ko je glavni VIDEO

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić bio je gost podkasta "Jao Mile" kod nekadašnjeg košarkaša Mileta Ilića.

Svi pamte Svetislava Pešića po onoj zlatnoj medalji 2002. godine u Indijanapolisu i čuvene pobede nad američkim "Drim Timom".

Indijanapolis se pamti i po jednom ne tako slavnom detalju - načinu na koji je Vladimir Radmanović završio učešće na Svetskom prvenstvu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
O tome je sa Miletom Ilićem u podkastu "Jao Mile" razgovarao selektor Srbije Pešić koji je zbog nedoličnog ponašanja tokom polufinala Svetskog prvenstva izbacio Radmanovića iz ekipe.

"Ne volim kad neko kaže da smo postali svetski prvaci zato što je trener odstranio Radmanovića. Ne, ja se time ne ponosim. Uvek mi je bilo žao zbog toga i krivo. Radmanović je bio jedan od najtalentovanijih igrača na svetu, ali još nije bio na nivou Divca, Stojakovića, Bodiroge, Tomaševića, Gurovića... Oni su bili momci koji tek treba da dođu do toga. Ne kažem da je trebalo da nose vodu ili kofere važnijim igračima, ali u svemu se zna ko je glavni, a ko manje glavni", priča Svetislav Pešić.

Smatra srpski selektor da bi i sa njim u timu uzeo zlato u Indijanapolisu.

"Nije bio najmlađi. Bili su tu i Rakočević, Vujanić, Jarić, Čabarkapa... Nisu ni oni bili cvećke za mirisanje, ali odlični su momci, kao i Radmanović. Meni se to nije dopalo i doneo sam takvu odluku. Pobedili bismo i da je i on bio u ekipi"

Nikada se nije opterećivao pitanjem – šta bi bilo da Srbija nije postala prvak sveta?

"Ne razmišljam šta će biti posle pobede ili poraza. Bavim se time na koji način mogu da pomognem ekipi. Da što bolje pripremim igrače pre utakmice, pronađem puteve do pobede kad počne utakmice, da se plan sprovede u delo. Da im pomognem da budu bolji. To je posao trenera", zaključuje Svetislav Pešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.