Peruničić pričao Hrvatima o problemu srpskog rukometa: Igrači ne žele da igraju za reprezentaciju

Izvor: Večernje novosti, 13.Jan.2020, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peruničić pričao Hrvatima o problemu srpskog rukometa: Igrači ne žele da igraju za reprezentaciju

Deca u Srbiji idu na košarku, odbojku i borilačke sportove, dok u moje vreme deca su masovno dolazila na rukomet. Sada to više nikoga ne zanima, kaže Nenad Peruničić Rukometaši Srbije doživeli su debakl na Evropskom prvenstvu. Naša selekcija je već eliminisana, a pred meč sa Hrvatskom (20.30) selektor Nenad Peruničić rešio je da otvori dušu. On je za medije iz Hrvatske govorio o >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << našem problemu. - Što se tiče ovog turnira, možda nemamo kvalitet kao pre. Jedan od problema su otkazi igrača koji više ne žele da igraju za Srbiju. Za mene su igrači koji su ovde najbolji zato što žele da igraju za svoju zemlju. Od 2006. nam se sve to događa, rukomet je izgubio draž u Srbiji- rekao je Peruničić za "Index". Peruničić ističe da deca u Srbiji sada idu na košarku, odbojku, borilačke sportove, da rukomet neće više niko da igra.-Bio je jedan od najpopularnijih sportova. Izgubili smo se u traženju talenata. Ljudi misle da će to doći samo od sebe, ali sada je drugo vreme i biznis je ključan. Deca u Srbiji idu na košarku, odbojku i borilačke sportove, dok u moje vreme deca su masovno dolazila na rukomet. Sada to više nikoga ne zanima. Selektoru Srbije smeta i loša podrška, koju su naši momci imali sa tribina u Austriji. -Žao mi je što nas nisu podržali. Mnogo Srba živi u Beču, a to nije daleko od Graca. Kada vidim s koliko strasti hrvatski navijači idu uz svoju reprezentaciju, voleo bih da je tako i u Srbiji. Svi nose dresove, to je lepo videti. Voleo bih videti stotinjak srpskih zastava, a ne samo deset na tribinama. Osećamo se usamljeno, igrači osećaju da nemaju podršku. Možda je ne zaslužujemo, možda je takvo vreme, a možda ljude ne zanima- jasan je Peruničić.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Peruničić otvorio dušu Hrvatima: "Nemamo kvalitet, voleo bih da smo kao vi..."

Izvor: Sportske.net, 13.Jan.2020

To je samo deo problema, tvrdi selektor "orlova"...Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić je u intervjuu za hrvatski Indeks istakao žaljenje za činjenicom da je rukomet u Srbiji izgubio bitku sa ostalim sportovima, te da dosta igrača ne želi da igra za svoju državu....."Što...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.