Partizanova premijera u „Pioniru”

Izvor: Politika, 07.Okt.2014, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizanova premijera u „Pioniru”

Košarkaška ABA liga: protiv Krke (20 č) debituje Edo Murić

Na večerašnjem otvaranju Partizanove sezone na domaćem terenu, protiv Krke u drugom kolu Jadranske košarkaške lige (20 č, TV SK 1), zvaničan debi u „crno-belom” dresu imaće slovenački reprezentativac Edo Murić. Prvi meč je propustio zbog Fibine zabrane registrovanja igrača, koja je u međuvremenu povučena, pošto je srpski šampion isplatio dug nekadašnjem članu Jaki Klobučaru, koji je inače >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << letos napustio redove današnjeg rivala.

– Da sam mogao da biram, ne bih prvu utakmicu igrao protiv Krke – izjavio je 23-godišnji Murić. – U tom klubu sam proveo četiri i po godine i dospeo na košarkašku mapu. Lagao bih kada bih rekao da nemam tremu pred ovu utakmicu.

Pobeda u Solnoku je popravila raspoloženje među Partizanovim navijačima, ali je i tim iz Novog Mesta zabeležio vredan rezultat na startu, savladavši Cedevitu u Sloveniji.

– Znam kakva je uvek atmosfera u Krki pred utakmicu sa Partizanom. Doživljava se kao jedna od najvećih u sezoni i donosi veliku motivaciju. Još je pobedila evroligaša. Ima četvoricu, petoricu iskusnijih igrača, igra lepu košarku, a mi smo mlađi i moramo više da trčimo. Ko potceni Krku, dobije „po zubima”, jer najbolje igra kada nije favorit – istakao je 202 santimetra visoki krilni košarkaš.

Ekipu trenera Aleksandra Džikića protiv Cedevite je sa 31 poenom predvodio Amerikanac Armsted, a na pitanje mogu li od njega često da se očekuju partije poput one sa Armanijem u prijateljskom duelu, kada je ubacio 29 koševa, Murić je odgovorio:

– To je bio moj dan, nije realno da takav učinak postižem u kontinuitetu. Trudiću se da igram najbolje što mogu, i sam mnogo očekujem.

Za utakmicu u kojoj je, prema rečima trenera Vujoševića, Partizan blagi favorit, karta za tribine košta 200 dinara.

G.K.

objavljeno: 08.10.2014
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.