Izvor: Nezavisne Novine, 11.Maj.2016, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pandža objavio spisak kadeta za SP: U Španiju bez Sikiraša

Josip Pandža, selektor kadetske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, objavio je juče spisak igrača za predstojeće Svjetsko prvenstvo za mlade u Španiji, na kojem neće biti Njegoša Sikiraša.

Jedan od najboljih mladih košarkaša Evrope, koji je bio pokretačka snaga "zmajića" u njihovom prošlogodišnjem pohodu na trofej šampiona Starog kontinenta, zbog povrede je propustio kontrolno okupljanje prošlog mjeseca. Iz istih razloga neće biti s ekipom i >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << 16. maja, kada je zakazan početak završnih priprema. Tom prilikom planirani su prijateljski susreti s Egiptom i Turskom, te nastup na međunarodnom turniru u Travniku.

"Ne moram ni govoriti koliko smo oslabljeni izostankom Sikiraša, koji zbog problema s koljenom neće biti s nama i pomoći nam da ostvarimo željeni rezultat. Ovo je ogroman hendikep, ali nastojaćemo se prilagoditi situaciji. Moraćemo mijenjati sistem igre u nekim segmentima i priželjkivati naravno da zdravstveni bilten ostatka ekipe bude pozitivan", rekao je Josip Pandža, selektor mladih bh. košarkaša.

Iako je kostur ekipe ostao gotovo nepromijenjen u odnosu prošlogodišnje Evropsko prvenstvo, na spisku putnika u Španiju nalaze se i nekoliko novih imena.

"Pratio sam rad naših mladih košarkaša u njihovim klubovima, one najbolje sam pozvao na testno okupljanje i neki od njih će dobiti priliku da nastupe na svjetskoj smotri. Vjerujem da smo napravili pravi izbor, da na okupu imamo zaista 16 najbolji i najkvalitetnijih i da će opravdati poziv i očekivanja. Najveći problem predstavljale su nam povrede. Kraj je sezone, u kojoj je veliki broj košarkaša  imao određenih poteškoća, pa su samim tim i propustili neke jake utakmice sa svojim klubovima. Ipak, i pored svega ja sam optimista i vjerujem da ćemo uspjeti ostvariti dobre rezultate", smatra Pandža

Na spisku su: Džanan Musa (Cedevita), Lazar Mutić (Baloncesto, Španija), Sani Čampara, Srđan Kočić, Semin Karić (Spars), Vedran Mirković, Amar Barukčija, Emir Bačvić (Koš Sarajevo), Stefan Radosavljević, Aljoša Janković (Igokea), Emir Čerkezović (Sloboda Tuzla), Drago Cvitanović (Brotnjo Čitluk), Miladin Vlačić (Budućnost Bijeljina), Adi Alikadić (Radnički Goražde), Semin Burko (Čelik Zenica) i Denis Milinović (Busovača).

Početak priprema zakazan je 16. maja u Kaknju. Reprezentacija BiH na Svjetskom prvenstvu igraće u grupi s vršnjacima iz Francuske, Južne Koreje i Dominikanske Republike.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.