Pančevo pomaže Dinamu

Izvor: RTS, 09.Mar.2011, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevo pomaže Dinamu

Gradska uprava Pančeva odlučila je da pomogne FK Dinamo da povrati staru slavu, i da deci do četrnaest godina omogući da besplatno treniraju fudbal.

Među pančevačkim osnovcima fudbal nije popularan kao u vreme kad su njihovi roditelji bili mladi.

Deca sve manje treniraju, a oni koji se i odluče za neki sport, onda su to rukomet ili košarka. To nije neobično jer se njihovi prvotimci takmiče >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u prvoj ligi, a fudbaleri Dinama trenutno su u četvrtom rangu takmičenja.

Gradska uprava Pančeva odlučila je da fudbalskom klubu Dinamo pomogne sa 1.400.000 dinara i da omogući deci do četrnaest godina da besplatno treniraju. Tim povodom Pančevo je posetio i selektor srpske reprezentacije Vladimir Petrović Pižon.

Petrović kaže da je iznenađen slabim rezultatima Dinama: "Pančevo je oduvek bilo rasadnik dobrih fudbalera. Sećam se kada sam ovde igrao sa Crvenom zvezdom, teško ga je bilo pobediti. Nadam se da ćete sa novim ljudima povratiti nekadašnji ugled."

Kad stasaju Dinamove bebe

Fudbalski klub Dinamo dobio je novo ambiciozno rukovodstvo koje predvodi Mile Vjetrović iz Beograda. Novo rukovodstvo želi da stvori što bolje uslove za rad, jer će se samo tako deca ponovo vratiti na stadion.

"Dinamo je bio i još uvek je u teškom položaju", ističe novi predsednik FK Dinamo. "Ipak, imamo dovoljno zainteresovane i - što je još važnije - talentoavne dece koja žele da igraju fudbal. Potrudićemo se da im pružimo sve što im je potrebno za nesmetan rad i napredak. "

Lokalna samouprava odobrila je klubu 1.400.000 dinara za novi početak škole fudbala. Gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović objasnila je zašto je Grad odlučio da pomogne: "Veoma je važno da olakšamo roditeljima da uz što manje izdataka njihova deca mogu da treniraju i da odrastaju u zdravom okruženju."

Rukovodstvo kluba se nada da će selektor Petrović, kad sledeći put dođe u pančevo, umesto dresa doneti bar jedan poziv za nastup  igrača Dinama u reprezentaciji.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.