Pa, da li je moguće? Košarkašice u poslednjoj četvrtini ispustile +12 i doživele drugi poraz u Riju

Izvor: MozzartSport.com, 08.Avg.2016, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pa, da li je moguće? Košarkašice u poslednjoj četvrtini ispustile +12 i doživele drugi poraz u Riju

Kanađanke fantastičnom igrom i agresivnom odbranom u poslednjoj deonici slomile otpor izabranica Marine Maljković - 71:67

Kada je rival fizički dominantniji jedini način da mu se suprotstavite jeste da odigrate pametnije od njega, a košarkaški rezon i inteligencija nešto su što krasi srpski nacionalni tim. Ipak, Kanađanke su večeras iskoristile izrazitu fizičku nadmoć u odnosu na izabranice Marine >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Maljković i na čistu snagu i ogrmonu agresivnost napravile pravi podvih, dostigle ogromnu prednost protivnika i apsolutno zasluženo došle do velikog slavlja 71:67 (21:21, 11:19, 13:17, 26:10).

Maljkovićev tim se mučio u prvoj i poslednjoj deonici, kada je do izražaja dolazila ta razlika u fizičkoj snazi, ali se činilo da su druga i treća četvrtina bile dovoljno kvalitetne da se pitanje pobednika na ovom meču ipak ne dovede u pitanje. Srbija je na kraju treće četvrtine vodila sa 57:45, imale su sigurnost u igri i mirnoću u predaji lopte, ali je u odlučujućem periodu utakmice sve to palo u vodu.

Kanada je krenula na sve ili ništa, bio je to presing po celom terenu, dueli su postajali sve snažniji, a Srbija počela sve više da ispada iz ritma. Prednost se postepeno topila, a da se u potpunosti istopi potrudila se fantastična Kia Nurs. Odlični plejmejker Kanade utakmicu je završio sa 25 postignutih poena i pet asistencija i tako u potpunosti anulirala vrlo dobar učinak Jelene Milovanoić i Ane Dabović.

Njih dve su nosile srpski nacionalni tim ka prvom trijumfu u Rio de Žaneiru, ali ipak nisu mogle same, pale su u odlučujućim trenucima i rivalke su to iskoristile.

Srbiji je ovo drugi poraz u grupi B, a na slavlje neće moći da računaju ni za dva dana kada igraju sa nepobedivim Amerikankama. Ipak, u poslednja dva kola čekaju je okršaji sa najslabijim rivalima u grupi Kinom i Senegalom, gde ne bi smelo da bude iznenađenje.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.