Ovo je čovek koji je spasao 50 putnika

Izvor: BKTV News, 20.Sep.2012, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je čovek koji je spasao 50 putnika

Samo je pribranost i hrabrost Srđana Stolića (29) iz Novog Sada spasla sigurne smrti pedesetak putnika, kada se u subotu ujutru odronila stena veličine košarkaške lopte, probila šoferšajbnu i umalo ubila vozača autobusa.
Nesreća se desila u Sićevačkoj klisuri, 20 kilometara od Niša, na mestu gde je ambis dubok više od 50 metara.
- Stena je uletela poput metka i udarila pravo u vozača koji je bukvalno istog >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << trena pao sa sedišta. Čovek koji je sedeo iza vozača je odmah uhvatio volan, ali nije mogao da kontroliše autobus koji je već otišao u suprotnu traku i počeo da udara u branik puta prema klisuri i što je još gore, da ubrzava jer smo išli nizbrdo
- priča Srđan Stolić za “Blic”, automehaničar iz Novog Sada.
On kaže da se sve tako brzo dešavalo, te da ni sada nije svestan kako je uspeo da odreaguje na vreme.

- U momentu sam skočio, preskočio naslon sedišta jer nisam od vozača mogao da priđem volanu, seo na njegovo mesto i vratio autobus u desnu traku i zakočio.
Onda je dotrčao drugi vozač, preuzeo autobus i dovezao ga do prvog stajališta.
Prema njegovim rečima, sreća je i to što je sedeo samo dva mesta iza vozača i to što nije bilo vozila koja su išla u susret. Kako kaže, sve se desilo na najgoroj deonici puta i dodaje da je siguran da u ovoj priči nema nikakve krivice vozača.
- Vozači su se zamenili čim smo prešli Bugarsku granicu i napravili pauzu u restoranu. Bio je odmoran i sve vreme je kroz klisuru vozio polako, možda 50 kilometara na sat, ali mi smo bukvalno naleteli na stenu u letu. Pravo je pitanje zašto ta deonica nije obezbeđena mrežama koje bi zaustavile odron – naglašava heroj iz Novog Sada.
Kako kaže, to mu je bio prvi put da vozi autobus, ali i da mu je to dovoljno za ceo život.
- Kad smo stali ja sam, sa još jednim čovekom izvlačio nesrećnog vozača koji se skoro nije video od krvi. Stena ga je udarila u desnu stranu grudnog koša i rame, a udarac je bio tako jak da sedište ostalo iskrivljeno. Srećom, Hitna pomoć je stigla za pet minuta – priča Srđan Stolić.
Lekari se bore za život vozača
Vozač autobusa Senad Zećirović (36), koji je zadobio teške povrede, nalazi se u veoma teškom stanju i lekari Kliničkog centra u Nišu se bore za njegov život. U svesnom je stanju, ali se s njim otežano komunicira jer je doživeo veliku traumu. “Radi se o povredama koje su opasne po život. Senad je zadobio kontuziju celog tela, a zbog kontuzije pluća priključen je na aparate za disanje. Zadobio je masovnu ruturu jetre, kao i višestruki prelom desne nadlaktice. Povreda jetre i prelomi ruke su hirurški zbrinuti, ali je svaka prognoza krajnje neizvesna – kaže direktor niške Klinike za opštu hirurgiju prof. dr Nebojša Đorđević.
Izvor/foto: Blic
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.