Opstanak primarni cilj “studentkinja” u novoj sezoni

Izvor: JužneVesti.com, 06.Okt.2016, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opstanak primarni cilj “studentkinja” u novoj sezoni

Sa podmlađenim sastavom i mladim trenerom Ženski košarkaški klub Student ulazi u novu sezonu. Premijernu utakmicu 1. kola Prve ženske lige Srbije odigraće protiv ekipe Vrbasa u subotu 8. septembra od 17:30 u Osnovnoj školi "Dušan Radović". 

Nišlijke su tokom letnje pauze napustile juniorska reprezentativka Vladana Vujisić koja je prešla u slovenačke Ježice, dok je Emilija Stojanović izrazila želju da promeni sredinu. Iskusna Tanja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Ćirov je odlučila da iz igračkih pređe u trenerske vode pa će u novoj sezoni biti deo stručnog štaba koga će sa klupe predvoditi 24-godišnji Dimitrije Stojiljković.

Mladi stručnjak zadovoljan je kako je protekao pripremni period u kojem je Student odigrao 8 prijateljskih mečeva.

Rezultat je u tim mečevima bio u drugom planu, a trudili smo se da podižemo nivo igre iz utakmice u utakmicu. Jako sam zadovoljan urađenim i verujem da spremni dočekujemo početak prvenstva - istakao je Stojiljković.

Niški tim u šampionat ulazi u malom sastavu, a jedino pojačanje za novu sezonu je 21-godišnja krilna igračica Dragana Nikolić, koja je u dosadašnjoj karijeri nosila dres Vojvodine i Partizana.

Što se igračkog kadra tiče iskreno nisam zadovoljan urađenim u prelaznom roku, ali sam podelio ozbiljnije uloge nekim mlađim igračicama koje su svojim zalaganjem i kvalitetom pokazale da mogu da iznesu taj teret - kazao je on.

Što se takmičarskih ciljeva tiče, želja Stojiljkovića je da i narednog leta njegov tim bude deo prvoligaškog društva.

Cilj je da se borimo 40 minuta svaku utakmicu i da iz rasterećenosti probamo da napravimo dobar rezultat. Primaran je opstanak, a o ostalim većim ciljevima ćemo više moći da govorimo u zavisnosti od toka prvenstva - poručio je strateg “studentkinja”.

Posle uvodnog kola protiv sastava iz Vrbasa, Student nakon 4 dana gostuje Vojvodini u Novom Sadu. Narednog vikenda u Niš stiže aktuelni prvak države - beogradski Radivoj Korać.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.