Oprez! Tu su Filipinci ludaci

Izvor: MozzartSport.com, 02.Sep.2014, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprez! Tu su Filipinci ludaci

Trebalo je da pretpostavimo, iako je nikad nismo gledali. Ali iz lige koja nam je u popodnevnim satima idealna za tipove na koševe u plusu prosto je morala da dođe reprezentacija koja igra vrhunski uzbudljivo košarku! Filipinci možda nisu top klasa na svetskom nivou, ali jestu ekipa koju je uživanje gledati.

Endrej Bleč i družina su, istina izgubili sve tri dosadašnje utakmice u Grupi B, ali ih je samo Grčka potpuno nadigrala. Hrvati su strepeli i do pobede stigli >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tek u produžetku, Argentina je sinoć slavila sa 85:81.

Niko to nije očekivao od Filipinaca.

"Oni su najluđi i najčudniji tim u mojoj trenerskoj karijeri. Igraju veoma efikasnu košarku u neverovatnom ritmu. Postoji velika opasnost da izgubite meč ako nametnu svoj stil igre. Sa druge strane nije ni lako zaustaviti to njihovo trčanje", pravda se selektor Argentine Hulio Lamas.

Što se tiče čete Vinsenta Rejesa njima u poslednja dva kola preostaju susreti sa Portorikom i Senegalom, a dve pobede bi je verovatno pogurale do nokaut faze. Ako snažni Bleč ponovo namesti ruku, a Džim Alapag nastavi da deli asistencije nije to nemoguć rasplet.

(FOTO: fiba.com)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.