On je lud za košarkom – Partizan je njegov klub

Izvor: B92, 26.Apr.2023, 15:57

"On je lud za košarkom – Partizan je njegov klub"

Jedan od pomoćnika Željka Obradovića, Španac Hose Marija Iskijerdo koji je u intervjuu za španski list El Mundo objasnio kakva je saradnja sa srpskim trenerom.

Španac je bio anonimus koji je počeo da sarađuje sa Obradovićem još u Badaloni, a sada je to čovek kome veruje još od perioda u Fenerbahčeu.

Iskijerdo je otvoreno govorio o tome kakav je Obradović profesionalac i koliko voli svoj posao.

"Pre neki dan smo igrali u Zadru utakmicu ABA lige. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bilo je maltene tri ujutru, a u autobusu na putu od hale do aerodroma počeo je Obradović da gleda uživo NBA utakmicu. Bio sam iscrpljen, razmišljao sam kako da dođem kući i odspavam, a on...", otkriva Iskijerdo u razugovoru za El Mundo.

Ta posvećenost se vidi na svakom koraku i stvarno se primeti koliko je značio Željku Obradoviću povratak u Partizan.

"Rekao sam mu: „Mnogo si srećniji i opušteniji“. Partizan je njegov klub, njegov grad. U Beogradu je okružen porodicom, prijateljima, ispija kafe, ide u poznate restorane...", kaže Iskijerdo.

Kakav je Željko Obradović kada nije na terenu ili na treningu su već ispričali mnogi njegovi bivši igrači, a sada smo to čuli i od njegovog pomoćnika.

"Kao osoba, uvek je isti. Lud je za košarkom! Strastven i posvećen. Iznenađen sam energijom i strašću sa kojom nastavlja da živi za košarku. Prirodnom talentu koji je već posedovao za ovaj poziv, sada dodaje iskustvo stečeno u raznim sredinama. Zato predviđa šta će se dogoditi. Priča mi o utakmici koju smo igrali u Leonu, sa Huventudom 1993, napadali dva na jedan na niskom postu. To nije normalno".

Koliko su dobri prijatelji postali, tako da su sada kao članovi porodice.

"Svakog leta dolazi u kuću u El Masnou (Katalonija, op. au). Proveli smo mnogo sati tamo zajedno, uživali u hrani, piću, smejali se, pričali o košarci. Naš odnos je zasnovan na poštovanju i poverenju. Zna Željko da ću dati sve za njega i veoma sam zahvalan na tome kako se brine o meni, koliko me voli. Sam sam u Beogradu i on brine o meni. Ne mogu ništa više da tražim", otkriva Iskijerdo.

Posle devet titula prvaka Evrope, španski trener otkriva kako je Obradović malo promenio svoje prioritete i da sada više voli da radi sa mlađim igračima.

"Uvek me opominje da nema mladih ili starih igrača, već dobrih i loših. Priča mi o vremenu dok je bio aktivan košarkaš, o bivšoj Jugoslaviji, o Draženu Petroviću, Predragu Daniloviću, Toniju Kukoču, Dinu Rađi... Momcima koji su kao tinejdžeri bili uveliko dobri. Zahtevan je, traži dosta od mladih ljudi i ponekad se oni zbog toga žale, ali je jasan: imaćeš problem onog dana kad meni ne budeš potreban. To znači da je s tobom završio. Hvala mu na tome", dodao je Đosep Marija Iskijerdo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Obradovićev pomoćnik u intervjuu za španske medije: Željko je mnogo srećniji čovek od kad se vratio u Partizan

Izvor: Danas, 26.Apr.2023

Španac Đosep Marija Iskijerdo, jedan od pomoćnika Željka Obradovića u Partizanu, u intervjuu za španski „El Mundo“ govorio je o saradnji sa najboljim evropskim trenerom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.