Od Klunija 15 miliona

Izvor: Politika, 11.Maj.2012, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od Klunija 15 miliona

Gala večera u kući holivudske zvezde znatno popravila finansije predizborne kampanje predsednika SAD

Od našeg stalnog dopisnika

Vašington – Šator je bio postavljen na košarkaškom terenu u dvorištu vile Džordža Klunija, koja je za ovu priliku bila pretvorena u dobro obezbeđenu tvrđavu. Kao, uostalom, i ceo Studio siti, luksuzno predgrađe Los Anđelesa, što je uobičajena praksa kad negde >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << dolazi predsednik SAD.

Ispod šatora je bilo 15 stolova prekrivenih zlatnožutim stolnjacima, sa po 10 stolica. Za glavnim je, naravno, sedeo Barak Obama sa domaćinom, koga dobro poznaje i koji mu je prijatelj, jer ga oslovljava prvim imenom. Ovo je na neki način bila i „uzvratna poseta”, jer je Kluni relativno čest gost Bele kuće, prvenstveno kao organizator humanitarne akcije za pomoć ljudima u sudanskoj oblasti Darfur.

Ulaznica koju je za ovu priliku plaćao holivudski krem (i politička elita Los Anđelesa) koštala je 40.000 dolara „po tanjiru”.

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 12.maja. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite OVDE.

Milan Mišić

objavljeno: 12.05.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.