Obnovljen košarkaški teren u zrenjaninskom naselju Bagljaš

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2021, 15:26

Obnovljen košarkaški teren u zrenjaninskom naselju Bagljaš

Košarkaški teren u najvećem naselju u Zrenjaninu koriste sve generacije, ali je podloga bila u lošem stanju. Sredstvima Pokrajine i Grada teren namenjen sportskim klubovima i rekreativcima je obnovljen.

U obnovu košarkaškog terena u zrenjaninskom naselju Bagljaš, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu uložio je dva miliona dinara, a grad Zrenjanin 200 hiljada. Montirana je nova funkcionalna podloga, teren je obeležen, postavljene su nove konstrukcije i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << košarkaške table, klupe za rezervne igrače.

Gradonačelnik Zrenjanina najavio je da će se raditi na daljem unapređenju sportske infrastrukture u ovoj i drugim mesnim zajednicama, a da na ovom terenu deca i mladi sprovode svoje treninge.

"Takođe, zbog košarkaških klubova koji mogu svoje trenažne aktivnosti da odrađuju na otvorenom prostoru na ovim terenima i naravno pristupačnost i otvorenost za sve naše sugrađane bilo da se košarkom bave profesionalno ili amaterski ili samo rekreativno, jako nam je značajno", kaže Simo Salapura.

Resorni pokrajinski sekretar Dane Basta, kaže da se značajna sredstva ulažu u sport, infrastrukturu, školski sport.

"U toku ove godine smo podržali dosta sportskih organizacija iz Zrenjanina. U ovoj i u protekloj godini putem pokrajinskog sekretarijata, kroz različite projekte u Zrenjanin je uloženo 7,4 miliona dinara", ističe Basta.

Ovom prilikom on je obišao i Veslački klub "Begej 1883", koji je sekretarijat pomogao sa 400 hiljada dinara.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.