OŠ Isidora Sekulić u Pančevu dobila nova igrališta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2014, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OŠ "Isidora Sekulić" u Pančevu dobila nova igrališta

Osnovna škola "Isidora Sekulić" u Pančevu bogatija je od danas za dva nova sportska igrališta. Naime, sanacijom i adaptacijom već postojećih i dotrajalih terena – finansiranih sredstvima pokrajinskog Sekretarijata za sport i omaldinu - ova škola dobila je mini pič teren sa veštačkom travom za male sportove i multifunkcionalni tartanski teren za košarku i odbojku.

Danas su u prisustvu Pokrajinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sekretarke za sport i omladinu, gospođe Marinike Tepić, oni i svečano otvoreni.

"Izdradnja, sanacija i adaptacija, kao i opremanje fiskulturnih sala u osnovnim školama prioritet su rada Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i njegove Strategije razvoja školskog sporta u AP Vojvodini", istakla je resorna sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić.

Prema njenim rečima, fizičko vaspitanje je jedini predmet pored maternjeg jezika, matematike i stranog jezika koji ima kontinuitet od prvog do osmog razreda i "ono nema za cilj stvaranje takmičara i medalja, već stvaranje zdravog i radno sposobnog stanovništva, promovišući zdrave stilove života i fizičku aktivnost i onda kada deca ne budu više đaci".

"Na žalost sport se komercijalizovao i postao socijalna kategorija, klubovi sve više uzurpiraju fiskulturne sale, a gotovo ništa ne ulažu u njihovo održavanje. To ne znači da mi vodimo rat sa klubovima, samo skrećemo pažnju da treba da budu odgovorni prema školskoj sportskoj infrastrukturi koju koriste, za koju opet ne plaćaju ni grejanje, ni struju, ni održavanje. U tom smislu uvek predlažemo da direktori, na primer, i kada odlučuju o dodeljivanju školskih sala klubovima, koji za svoje aktivnosti ubiraju članarinu, a uglavnom ne plaćaju ništa školama,  obavežu klubove da urade dodatne besplatne termine za decu koja se neće takmičiti, koja neće ispunjavati neke trenažne norme, ali žele da uče o dotičnim sportovima, da asistiraju treneru, sudiji, da uče o sportskim pravilima...", ukazala je Tepić.

U opremanje ovih terena Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu uložio je 7,8 miliona dinara.

Direktorka Osnovne škole "Isidora Sekulić" Branka Beljić naglasila je da je ovaj projekat jedan od najvažnijih koji su se realizovali poslednjih deceniija:

"Veoma nam znači ova investicija, jer su nam tereni mnogo nedostajali i danas je zbog toga jedan divan i svečani dan za našu školu. Deca su ovde sada bezbedna i imaju odlične uslove da se rekreativno bave sportom", ocenila je ona.

Nastavnik fizičkog vaspitanja škole Vladimir Ilić, jedan od najnagrađivanijih pedagoga u ovoj nastavnoj oblasti, složio se da će nova igrališta doprineti pravilnom razvoju dece i mladih, učenika ove škole i omogućiti im da se još bolje bave fizičkom kulturom.

"Ovim terenima je obezbeđen jedan viši nivo standarda za kvalitetniji rad i kompletno bavljenje fizičkim vežbanjem tokom vannastavnih aktivnosti. Izgradnjom ovih terena stvara se jedna dobra atmosfera, promoviše se sport i zdravlje i nadam se da ćemo svojim rezultatima i aktivnostima uspeti da opravdamo ova sredstva", rekao Ilić.
Pogledaj vesti o: Odbojka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.