ODLAZAK LEGENDE: Preminuo čovek koji je posle blistave karijere u jednom sportu započeo i košarkašku

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2023, 17:10

ODLAZAK LEGENDE: Preminuo čovek koji je posle blistave karijere u jednom sportu započeo i košarkašku

Uspešan bio u svemu.

Legenda Pitsburg Pajratsa Dik Grot preminuo je u 93. godini, a iza sebe je ostavio neizbrisiv trag u istoriji američkog sporta, nakon impresivne 14-godišnje MLB karijere i sezone u NBA ligi.

Rođen je 1930. godine u Vilkinsburgu u Pensilvaniji, bio je dvostruki šampion sa Pajratsima i Kardinalsima.

Grot je bio zbog fizionomije više ličio na košarkaša, a posle bejzbol karijere započeo je onu u igri pod obručima. I u njoj je ostvario >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << blistavu karijeru, doduše ne onu kao u bejzbolu.

Nakon sportske karijere dobio je brojna priznanja, a obavešten je da će biti primljen u Kuću slavnih Pajratsa istog dana kada je bio hospitalizovan zbog komplikacija povezanih sa moždanim udarom, što je na kraju dovelo do njegove smrti.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.