Novosadska ŽKA spremna za povratnički ples (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2022, 10:16

Novosadska ŽKA spremna za povratnički ples (AUDIO)

Nakon godinu dana pauze, Novi Sad će ponovo imati 2 predstavnika u Prvoj košarkaškoj ligi Srbije za žene. Pored Vojvodine 021, ove sezone nastupiće i povratnik u elitu, tim Novosadske Ženske Košarkaške Akademije.

Novosadska ŽKA je prošle sezone nastupala u Drugoj ligi gde je potpuno dominirala i zabeležila čak 20 pobeda u 22 odigrane utakmice. Uz novosadski klub, promociju u najviši rang obezbedili su Sloga iz Požege i za zelenim stolom Spartak iz Subotice (umesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ŽKK Radivoja Koraća, kluba koji je istupio iz lige iz finansijskih razloga).

Prošle sezone je prvi tim Novosadske ŽKA u proseku imao manje od 18 godina. Klub se preko leta pojačao sa nekoliko iskusnijih igračica, ali i dalje će to biti u proseku dosta mlad tim.

Tim Novosadske ŽKA za ovu sezonu: Ana Perić (kapiten), Anđela Radović, Marijana Zukanović, Ivona Krakić, Lara Bošnjaković, Sofija Ždrnja, Jelena Babajić, Aleksandra Prcović, Sara Đalinac, Jovana Đurić, Jana Milinković-Savić, Anđela Jekić, Jelena Janković, Nastja Bulović i Luna Mihajlović.

Glavni trener je Milan Ivanić, a njegovi saradnici su treneri Beba Vasić i Nebojša Zeković, kao i kondicioni trener Isidora Vasiljević.

Kapiten Ana Perić je u prošloj sezoni u Drugoj ligi Srbije za žene prosečno beležila 15 poena, 6 skokova i 4 asistencije. Najefikasniju utakmicu odigrala je protiv Srbobrana, kada je postigla 23 poena, uz 12 skokova i 8 asistencija.

Ana ima svega 22 godine, ali i veliku želju da predvodi tim do velikih rezultata.

Iako je klub doveo nekoliko iskusnijih košarkašica, ipak će i dalje veliku pažnju pokloniti mladim igračicama iz svog pogona. Talentovana mlada košarkašica Aleksandra Prcović o svojim očekivanjima na startu sezone.

Još jedna košarkašica od koje se tek očekuju visoki rezultati je i Jelena Janković. Ova mlada devojka igra na poziciji centra. Jelena je spremna za velike izazove koje pruža Prva liga.

U prvom kolu prvenstva, Novosadska ŽKA će u nedelju od 16 časova na SPENSU-u dočekati u malom vojvođanskom derbiju tim Vrbasa.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.